Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γώγος : Θέλουμε Πάσχα στο χωριό αλλά θα το συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα

Γώγος : Θέλουμε Πάσχα στο χωριό αλλά θα το συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα

Γώγος : Τι είπε για το επιδημιολογικό φορτίο στην χώρα, τις μετακινήσεις το Πάσχα και τα εμβόλια

Αυτή τη στιγμή υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων, σημείωσε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων,  Χαράλαμπος Γώγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θετικότητα φαίνεται να έχει πέσει και φαίνεται να υπάρχει μια εβδομαδιαία σταθεροποίηση. Ωστόσο σημείωσε πως μετά από 15 ημέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία και ότι τώρα το RT είναι γύρω στο 1 και σε μερικές περιοχές έχει πέσει κάτω από το 1.

Επεσήμανε ότι η Αττική φαίνεται να σταθεροποιείται ενώ υπάρχει τάση ανόδου του κοροναϊού στη Δυτική Μακεδονία.

«Θέλουμε Πάσχα στο χωριό αλλά…»

Αναφορικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα είπε, στον Σκάι, πως «θέλουμε Πάσχα στο χωριό αλλά θα το συζητήσουμε την επόμενη βδομάδα και πως πάνω απ όλα είναι οι ασφαλείς μετακινήσεις και το να μην αυξηθούν τα κρούσματα σε περιοχές που έχουν χαμηλά κρούσματα τώρα.

Υπογράμμισε πως προτεραιότητα σίγουρα υπάρχει για το καλοκαίρι και τον τουρισμό ενώ εξέφρασε την επιφυλακτικότητα του για την απελευθέρωση των μετακινήσεων γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό σε κάποιες περιοχές.

Για το λιανεμπόριο

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου μίλησε για σταδιακή απελευθέρωση, προσθέτοντας πως το θέμα δεν είναι μόνο μέσα στα μαγαζιά αλλά και γύρω από αυτά.

Ωστόσο τόνισε πως πλέον έχουμε καλύτερα όπλα, απ ότι είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή χαρακτηρίζοντας πολύ «ισχυρό» το self test.

Να φύγει το πέπλο ανησυχίας για τα εμβόλια

«Δεν είναι ανησυχητικά τα δεδομένα για astrazeneca – Johnson & Johnson» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής τονίζοντας πως οι παρενέργειες είναι ένα στο εκατομμύριο πιθανότητα.

«Πρέπει να φύγει το πέπλο ανησυχίας και να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί » δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε πως όσοι εμβολιαστούν πιθανότατα να χρειαστούν νέα δόση εμβολίου μετά από 9 μήνες .

«Όσο αφορά την 2η φάση του εμβολιασμού αυτό που ξέρουμε είναι ότι στους 6 μήνες έχουμε ικανοποιητικά αντισώματα σε μεγάλο ποσοστό κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μια μονή δόση εμβολίου μετά από 9 – 12 μήνες», είπε ο κ. Γώγος.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024