Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Οι νεκροί στην Ευρώπη ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο

Κοροναϊός : Οι νεκροί στην Ευρώπη ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο

Χάρη όμως στους εμβολιασμούς, το ποσοστό των θανάτων μεταξύ των ατόμων άνω των 80 ετών έχει μειωθεί σημαντικά.

Ο απολογισμός της πανδημίας στην Ευρώπη ξεπέρασε τους ένα εκατομμύριο θανάτους, ανακοίνωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του ΠΟΥ που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Η κατάσταση παραμένει «σοβαρή» με περίπου 1,6 εκατομμύρια νέα κρούσματα ανά εβδομάδα στην ήπειρο, δήλωσε ο δρ Χανς Κλούγκε του ΠΟΥ σύμφωνα με το Associated Press.

Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις ότι η μετάδοση μπορεί να έχει αρχίσει να επιβραδύνεται σε αρκετές χώρες» και ότι η επίπτωση της ασθένειας (δηλαδή ο ρυθμός εμφάνισης νέων κρουσμάτων) πέφτει μεταξύ των ηλικιωμένων, οι οποίοι εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγει το Πανεπιστήμιο «Τζονς Χόπκινς» στη Βαλτιμόρη, μέχρι στιγμής η πανδημία έχει σκοτώσει πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και το Μεξικό να έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Το εμβόλιο της AstraZeneca «φέρνει αποτέλεσμα»

Ο δρ Κλούγκε ανέφερε πως, χάρη στους εμβολιασμούς, το ποσοστό των θανάτων από Covid-19 μεταξύ των ατόμων άνω των 80 ετών έχει μειωθεί σχεδόν στο 30%, το χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

Αναφερόμενος στα ασυνήθιστα περιστατικά θρόμβωσης που παρατηρήθηκαν μεταξύ ληπτών των εμβολίων της AstraZeneca και της J&J, ο Κλούγκε επισήμανε ότι «για την ώρα, ο κίνδυνος θρόμβωσης είναι πολύ υψηλότερος στους ασθενείς της Covid-19 από ό,τι στους λήπτες του εμβολίου της AstraZeneca.

«Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό στη μείωση των νοσηλειών και την πρόληψη θανάτων» τόνισε, για να προσθέσει ότι ο ΠΟΥ έχει εγκρίνει το εμβόλιο για χρήση σε όλους τους ενήλικες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024