Μπάιντεν : Εξοπλισμοί-μαμούθ 23 δισ. στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-35 και drones
Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει στην πώληση όπλων συνολικής αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων μαχητικών 5ης γενιάς F-35.
Η κυβέρνηση του δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε το Κογκρέσο πως θα προχωρήσει στην πώληση όπλων συνολικής αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων μαχητικών 5ης γενιάς F-35, οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, ανέφεραν συνεργάτες κοινοβουλευτικών των ΗΠΑ.
Πρόθεση υλοποίησης
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προχωρήσει στην πώληση, «παρότι συνεχίζουμε να επανεξετάζουμε τις λεπτομέρειες και να συζητάμε με αξιωματούχους» των ΗΑΕ για τη χρήση των όπλων αυτών.
Η κυβέρνηση του Μπάιντεν είχε αναστείλει την εκτέλεση συμβάσεων που είχαν συμφωνηθεί επί των ημερών του προκατόχου του, του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να τις εξετάσει.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η Liza Minnelli επικρίνει την Lady Gaga για το περιστατικό με το αναπηρικό αμαξίδιο στα Όσκαρ του 2022
- Πρόβλημα στη μέση ο Βεζένκοφ, αποχώρησε για τα αποδυτήρια ο 30χρονος φόργουορντ
- Καρυστιανού για εκταφές: «Ύβρις, κανείς δεν θα ακουμπήσει τον τάφο των παιδιών»
- Λέτσε – Ίντερ 0-2: Έβδομη σερί νίκη και +10 για τους «νερατζούρι»
- Αγορά εργασίας: Μεικτή εικόνα βλέπει η ΤτΕ – Στους 923.000 οι άνεργοι τον Ιανουάριο
- ΝΑΤΟ: Το τέλος των ψευδαισθήσεων – Τι κλονίζει ολόκληρο το οικοδόμημα της ισχυρότερης συμμαχίας στην ιστορία




