Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Άνοιξαν οι παμπ στην Αγγλία - Ατελείωτο γλέντι για την άρση του lockdown

Κοροναϊός : Άνοιξαν οι παμπ στην Αγγλία – Ατελείωτο γλέντι για την άρση του lockdown

Οι γνώριμες εικόνες του συνωστισμού επέστρεψαν μετά από τρεις μήνες στο Λονδίνο και άλλες πόλεις της Αγγλίας με τη χαλάρωση των μέτρων στους υπαίθριους χώρους παμπ, καφέ και εστιατορίων και το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής

Οι γνώριμες εικόνες του συνωστισμού επέστρεψαν μετά από τρεις μήνες στο Λονδίνο και άλλες πόλεις της Αγγλίας με τη χαλάρωση των μέτρων στους υπαίθριους χώρους παμπ, καφέ και εστιατορίων και το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής.

Τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν κάτω από τις 4.000 για δέκατη ημέρα ενώ σχεδόν ο μισός πληθυσμός έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου. Εκείνο που περιόρισε την πανδημία ήταν το λοκντάουν όχι ο εμβολιασμός, είπε ο πρωθυπουργός Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι ο συνωστισμός θα φέρει νέα αύξηση κρουσμάτων.

Αντιδρούν οι επαγγελματίες της εστίασης στην Ιταλία

Στην Ιταλία εκατοντάδες επαγγελματίες της εστίασης συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Ντράγκι, απαιτώντας να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματά τους.

Κάτι που φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να συμβεί αυτή την εβδομάδα καθώς η Ιταλία κατέγραψε σχεδόν 10.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και εμβολιάσει λίγο πάνω από το 15% του πληθυσμού.

Στη Γερμανία ζητούν καραντίνα

Αντίθετα στη Γερμανία, ακτιβιστές διαδήλωσαν με φέρετρα έξω από την καγκελαρία ζητώντας καραντίνα εδώ και τώρα. Η κυβέρνηση Μέρκελ αποφάσισε την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις των κρατιδίων και να λαμβάνονται μέτρα σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Προβλέπεται η ενεργοποίηση ενός φρένου έκτακτης ανάγκης όταν τα κρούσματα ξεπερνούν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα. Χθες η Γερμανία κατέγραψε πάνω από 11.000 κρούσματα ενώ τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου έχει κάνει λίγο πάνω από το 16% του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024