Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ : Ο Μητσοτάκης κηρύσσει πόλεμο στους εργαζόμενους με κατάργηση του 8ωρου και απλήρωτες υπερωρίες

ΣΥΡΙΖΑ : Ο Μητσοτάκης κηρύσσει πόλεμο στους εργαζόμενους με κατάργηση του 8ωρου και απλήρωτες υπερωρίες

«Νομοθετικό έκτρωμα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και «προειδοποιεί» τον πρωθυπουργό να «μη διανοηθεί» να το φέρει στη Βουλή.

«Νομοθετικό έκτρωμα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και «προειδοποιεί» τον πρωθυπουργό να «μη διανοηθεί» να το φέρει στη Βουλή.

Εργασιακός μεσαίωνας

Με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Κώστη Χατζηδάκη στον Σκάι ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως ο κ. Χατζηδάκης «επιβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις καταργεί το 8ωρο, θεσπίζει δεκάωρη εργασία με απλήρωτες τις υπερωρίες και με ατομικές συμβάσεις, ώστε ο εργαζόμενος να είναι πλήρως αποδυναμωμένος και να υποχρεώνεται να αποδεχτεί τους όρους του εργοδότη υπό την απειλή απόλυσης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη κηρύττει πόλεμο στους εργαζόμενους με ευκαιρία την πανδημία» και ότι «βαφτίζει τον εργασιακό Μεσαίωνα «εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας» και προωθεί την απλήρωτη εργασία, το ωράριο «λάστιχο» και τη μείωση αποδοχών μέσα από τις απλήρωτες υπερωρίες».

Αίσχη

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «αν κάποιος στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε εργαστεί κανονικά έστω και μία μέρα στη ζωή του, δεν θα τολμούσε καν να ψελλίσει αυτά τα αίσχη» και καταλήγει:

«Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη, μη διανοηθεί να φέρει αυτό το νομοθετικό έκτρωμα στη Βουλή. Όσο για τον κ. Χατζηδάκη, του προτείνουμε να πάρει άδεια από το υπουργείο του και να πάει να μαζέψει ελιές, όπως με θράσος διαφημίζει δήθεν προς το συμφέρον των εργαζομένων».

Ευελιξία

Ο Κωστής Χατζηδάκης νωρίτερα υποστήριξε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν αποτελεί κατάργηση του οκταώρου αλλά περαιτέρω «εργασιακή ευελιξία».

«Πρόκειται για μια ρύθμιση που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία και γίνεται εκτεταμένα χρήση στις άλλες χώρες. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Προβλέπεται μια διευθέτηση του χρόνου εργασίας για ορισμένες περιόδους του χρόνου, που οι επιχειρήσεις μπορεί να έχουν αυξημένες ανάγκες, να μπορεί να πηγαίνει κανείς μέχρι τις 10 ώρες εργασίας» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024