
Ο Ηνίοχος στην εσχατιά του Αιγαίου
Τα μαχητικά θα πετούν από το Βόρειο Αιγαίο έως τα Νότια της Κρήτης και από τα Επτάνησα έως το σύμπλεγμα της Μεγίστης.
Αυτό ίσως που έχει περισσότερη σημασία στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος» που άρχισε από τη Δευτέρα είναι ότι περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη από την Ελλάδα και από άλλες χώρες που μετέχουν την άσκηση θα βρεθούν σε όλο το μήκος και το μάκρος του FIR Αθηνών.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;
Ότι, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», τα μαχητικά θα πετούν από το Βόρειο Αιγαίο έως τα Νότια της Κρήτης και από τα Επτάνησα έως το σύμπλεγμα της Μεγίστης.
Με δυο λόγια, θα βρεθούν τα αμερικανικά ή γαλλικά, ή ισπανικά αεροσκάφη μαζί με τα ελληνικά σε όλο το FIR Αθηνών. Γιατί έτσι έχει σχεδιαστεί και έτσι θα εκτελεστεί.
Οι χώρες που μετέχουν γνωρίζουν καλά το σενάριο της άσκησης. Τα μαχητικά θα είναι αμερικανικά, γαλλικά, ισπανικά, ισραηλινά, αραβικά των Εμιράτων, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
Θα υπάρξει εμπλοκή εκατοντάδων στελεχών από συνολικά επτά χώρες μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
- Confessions II: Η Μαντόνα εξακολουθεί να ταράζει τα νερά – Αυτό το άλμπουμ έπρεπε να γίνει
- Δήμαρχος Ηρακλείου: Σημαντικές προκλήσεις το κυκλοφοριακό και η στάθμευση
- ΕΚΤ: Στο μικροσκόπιο τα αποθεματικά – Τι σημαίνει για τις ελληνικές τράπεζες
- Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Τσομπανίδης (pic)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι Μελάς και Ρέππα για τη μη διαβίβαση του πορίσματος Τυχεροπούλου στη Δικαιοσύνη
- Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι



