Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκοπήσεις : Σταθερά μπροστά η ΝΔ - Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της πανδημίας

Δημοσκοπήσεις : Σταθερά μπροστά η ΝΔ – Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της πανδημίας

Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα

Σταθερά μπροστά εξακολουθεί να βρίσκεται η ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, παρά το γεγονός ότι υπάρχει γενικευμένη δυσαρέσκεια για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα, καθώς επίσης και για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας (ΕΣΥ).

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες της πανδημίας, με κυριότερες την οικονομική και επαγγελματική ανασφάλεια, εξακολουθούν να εμπιστεύονται περισσότερο τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης.

Επιπλέον, κάτι που εμφανίζεται σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις και θα πρέπει να προβληματίσει τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ότι, συνήθως,, όσο δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι πολίτες με την κυβέρνηση, άλλο τόσο δυσαρεστημένοι εμφανίζονται και με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τις περισσότερες φορές στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», παρότι προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τεράστια ποσοστό παίρνει ο… «κανένας».

Έρευνα της GPO για το Powergame.gr

Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ με διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,5%.

Χωρίς σημαντικές ανακατατάξεις και η εικόνα για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώνει 7%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜΕΡΑ25 3,4%.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σε τρεις σημαντικές ερωτήσεις, που σχετίζονται με την οικονομία:

Ποιος έχει καλύτερη γνώση για τα θέματα της οικονομίας

Ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση

Ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των υπουργών, το τρίπτυχο «εθνικά θέματα-πανδημία-οικονομική διαχείριση» καθορίζει την πρώτη επτάδα στην αξιολόγηση των υπουργών.

Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εμφανίζεται ως ο πλέον δημοφιλής, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να είναι στη δεύτερη θέση και τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παπαγιωτόπουλο, στην τρίτη, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ τις δύο τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

Έρευνα Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών

Προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι το 64% των πολιτών αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, αποδίδοντας τη συνεχιζόμενη αδιέξοδη κατάσταση, παρά το παρατεταμένο lockdown, στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Η αίσθηση ότι η κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται την πανδημική κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι δεν ενισχύει ικανοποιητικά το ΕΣΥ και ότι δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα φαίνεται πως παγιώνεται.

Αναφορικά με το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πολίτες από την κυβέρνηση, το 34% εμφανίζεται γενικά ευχαριστημένο, ενώ το 64% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο.

Εξίσου δυσαρεστημένοι είναι όμως οι πολίτες και από το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 78% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο και μόνο το 20% εκφράζει ικανοποίηση.

Σε ό,τι αφορά τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ΕΣΥ ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία, το 66% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την κυβέρνηση.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται κατά 43% αποτελεσματικός ως προς την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων, με το 65% να απαντά ότι δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά που παραμένει ακριβώς η ίδια από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Φεβρουάριο.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6% και το ΚΚΕ με 4,5%, που παραμένει σταθερό. Η Ελληνική Λύση με 3% και το ΜέΡΑ25 με 3% καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντιστοίχως.

Σε περίπτωση που διεξάγονταν αύριο βουλευτικές εκλογές, το 69% πιστεύει ότι το αποτέλεσμα θα ήταν μια ευρεία ή οριακή νίκη της ΝΔ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 19%.

Στα επιμέρους ερωτήματα, αξιοσημείωτη είναι η απάντηση στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε περισσότερο να κερδίσει τις εκλογές, αν αυτές διεξάγονταν αύριο»: Το 49% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 40% η Νέα Δημοκρατία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024