Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Sobi: Στόχος τα 2,5 δις. ευρώ ως το 2025

Sobi: Στόχος τα 2,5 δις. ευρώ ως το 2025

Το 70% της ανάπτυξης αναμένεται από τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης – Επέκταση στην Ασία και την Ωκεανία

Με στόχο τα 2,5 δις. ευρώ κύκλο εργασιών ως το 2025 κινείται η σουηδική φαρμακευτική Sobi, εστιάζοντας στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων στους δύο κύριους τομείς δραστηριοποίησής της, την αιματολογία και την ανοσολογία, αλλά και στην περαιτέρω διεθνοποίηση της εταιρείας.

Ήδη πέρυσι, πέτυχε αύξηση τζίρου κατά 7,1% στα 15,2 δις. σουηδικές κορώνες (1,47 δις ευρώ) και κέρδη EBITA στα 6,7 δις. κορώνες, αυξημένα κατά 12,9%. Τα αποτελέσματα αυτά καταγράφηκαν παρά την πανδημία που συνοδεύθηκε από σειρά περιορισμών, με αποτέλεσμα η δραστηριοποίηση να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να γίνονται διαρκώς εξαιρετικές προσπάθειες για να φτάσουν τα φάρμακα για σπάνιες ή σοβαρές παθήσεις, στους ασθενείς, στη διάρκεια των lockdown.

Στους στόχους της σουηδικής φαρμακευτικής, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Sobi, Guido Oelkers, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της περσινής χρήσης, αλλά και το πρόγραμμα βιωσιμότητας της εταιρείας.

Ο στόχος των 25 δις. κορωνών ως το 2025 αναμένεται να επιτευχθεί με το 70% της ανάπτυξης της εταιρείας να αναμένεται από τη διάθεση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη πέντε σκευασμάτων. Από αυτά, τα δύο είναι μονοκλωνικά αντισώματα που το ένα αφορά  την χρόνια ηπατική νόσο και το άλλο αποτελεί αναστολέα της ιντερφερόνης γ. Τα υπόλοιπα τρία είναι προϊόντα που ακόμη δεν έχουν εγκριθεί και αφορούν μια πρωτεΐνη που αναστέλλει την αιμόλυση, μια ενζυματική θεραπεία κατά της αποφρακτικής ουρικής αρθρίτιδας και ένα ανασυνδυασμένο παράγοντα 8 για την αιμορροφιλία.

Το υπόλοιπο μέρος της ανάπτυξης της εταιρείας αναμένεται να προέλθει από την ανάπτυξή της στην Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Η ανάπτυξη αναμένεται να έρθει και μέσω συνεργασιών της με άλλες φαρμακευτικές, με την έγκριση των παραπάνω προϊόντων που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και με ενίσχυση του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης στο οποίο περιλαμβάνονται ήδη 12 προϊόντα σε τελικό στάδιο.

Στο θετικό αποτέλεσμα της περσινής χρονιάς συνέβαλε με περισσότερο από 50% ο αναστολέας της ιντερφερόνης γ, παρά τις μειώσεις τιμών για πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία.

Στη διάρκεια του 2020, η Sobi προχώρησε σε συμφωνία με την Apellis για την προώθηση της πρωτεΐνης κατά της αιμόλυσης σε αγορές εκτός των ΗΠΑ.  Παράλληλα, σε συνεργασία με την φαρμακευτική Selecta προωθεί την αδειοδότηση του ενζύμου SEL-212, που βρίσκεται ακόμη σε μελέτη φάσης ΙΙΙ κατά της χρόνιας αποφρακτικής ουρικής αρθρίτιδας, ενώ επέκτεινε την παρουσία της στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με τη δημιουργία γραφείων στην Ιαπωνία και την Αυστραλία, ενώ ξεκίνησε τη διάθεση του ανασυνδυασμένου παράγοντα 8 για την αιμορροφιλία και στη Ρωσία.

Παράλληλα, ανανέωσε και την από το 2014 συμφωνία της με την γαλλική φαρμακευτική Sanofi να συμμετέχει στο Διεθνές Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Αιμορροφιλία, υποσχόμενη επιπλέον 500 εκατ. διεθνείς μονάδες θεραπείας υποκατάστασης παραγόντων πήξης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024