Γερμανία : Σε lockdown έως και τα μέσα Ιουνίου πιθανότατα η χώρα
Το ενδεχόμενο να παραμείνει η χώρα σε lockdown έως τα μέσα Ιουνίου συζήτησε με τα επιτελεία των κρατιδιακών κυβερνήσεων ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Tagesspiegel»
Το ενδεχόμενο να παραμείνει η χώρα σε lockdown έως τα μέσα Ιουνίου συζήτησε με τα επιτελεία των κρατιδιακών κυβερνήσεων ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Tagesspiegel».
Η κυβέρνηση αναμένει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων έως έξι εβδομάδων.
Ο κ. Μπράουν επισήμανε στις κυβερνήσεις των κρατιδίων ότι με την εισαγωγή νομοθεσίας που θα προβλέπει την αυτόματη επιβολή μέτρων περιορισμού εφόσον τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, η Γερμανία θα παραμείνει, όπως εκτιμάται, σε συνθήκες lockdown έως το τέλος Μαΐου ή τα μέσα Ιουνίου.
Τα μέτρα θα αφορούν περιορισμούς στη λειτουργία καταστημάτων, εστιατορίων, γυμναστηρίων, θεάτρων και απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, ενώ σε περίπτωση που ο δείκτης υπερβεί το 200, θα κλείνουν αυτομάτως τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Αυτή τη στιγμή η Γερμανία ως σύνολο βρίσκεται στο 135, ενώ περισσότερες από τις μισές περιφέρειες βρίσκονται πάνω από το 100. Τα μέτρα θα μπορούν να προσβληθούν μόνο με προσφυγή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για τις συζητήσεις που διεξάγει με τα κρατίδια ο κ. Μπράουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν σχολιάζει εμπιστευτικές συνομιλίες.
Πηγή: ΑΠΕ
- EKA: Πρωτιά για τη ΔΑΣ – Δεύτερη η ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου
- Ιταλία: Έκκληση στον Πάπα απευθύνει η μητέρα του παιδιού στο οποίο μεταμοσχεύθηκε κατεστραμμένη καρδιά
- Ετοιμάζει η Ελλάδα αποστολή δυνάμεων στη Γάζα στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης (ISF);
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στην Τούμπα και την «γκέλα» του Παναθηναϊκού
- Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1: Δεν μπορούν τα «πράσινα» παλικάρια να φτάσουν στην τετράδα
- Νετανιάχου: Η συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν προϋποθέτει διάλυση των υποδομών εμπλουτισμού ουρανίου






