Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Λιβύης - Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Λιβύης – Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου

Έντονη κινητικότητα στο τρίγωνο Αθήνας – Τρίπολης – Άγκυρας / Στη Βεγγάζη σήμερα ο Δένδιας, ενώ ο λίβυος Πρωθυπουργός συναντάται με τον Ερντογάν

Επίσκεψη στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσει την Τετάρτη 14 Απριλίου ο νέος επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ – Μενφί.
Ο πρώην πρεσβευτής της βορειοαφρικανικής χώρας στην Ελλάδα, ο οποίος είχε απελαθεί μετά από την υπογραφή του τουρκολιβυκού Μνημονίου οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών τον Νοέμβριο του 2019, αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης 13 Απριλίου και την επομένη θα συναντηθεί τόσο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι κ. Μενφί και Μητσοτάκης είχαν συνάντηση και κατά την επίσκεψη του έλληνα Πρωθυπουργού στην Τρίπολη την προηγούμενη Τρίτη 6 Απριλίου.
Η κινητικότητα στο τρίγωνο Τρίπολη – Αθήνα – Άγκυρα βαίνει κλιμακούμενη το τρέχον διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη – αστραπή στη Βεγγάζη της Ανατολικής Λιβύης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρέοδρο της λιβυκής Βουλής Αγκίλα Σάλεχ (κομβικό παίκτη στο παιχνίδι εξουσίας), καθώς επίσης με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Λιβύης και τον δήμαρχο της Βεγγάζης.
Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπέιμπα επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, συνοδεία μεγάλης ομάδας υπουργών την Άγκυρα όπου και θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στο τραπέζι των συνομιλιών αναμένεται να τεθούν οι διμερείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί (μεταξύ των οποίων το τουρκολιβυκό Μνημόνιο), οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες ενώ προβλέπεται να συνεδριάσει το διμερές Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024