Γιώργος Καραϊβάζ: «Εμπόδιο» στην έρευνα για τη δολοφονία του τα δεκάδες ανεξιχνίαστα «συμβόλαια θανάτου»
Γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει διαλευκάνει τουλάχιστον 50 αιματηρές επιθέσεις από πληρωμένους εκτελεστές και άλλους ποινικούς
«Παρά τις σχετικές αναφορές για άμεση σύλληψη των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ κάτι τέτοιο, αν δεν έχει υπάρξει κάποιο μοιραίο λάθος των κακοποιών, ίσως θα είναι ιδιαίτερα δυσχερές. Κι αυτό γιατί την τελευταία δεκαπενταετία έχουν υπάρξει περίπου 60 συμβόλαια θανάτου στα οποία υπολογίζουμε ότι έχουν συμμετάσχει περίπου 25-30 Ελληνες και αλλοδαποί ποινικοί.
Όμως το ποσοστό εξιχνίασης αυτών των εγκληματικών ενεργειών είναι εξαιρετικά μικρό, της τάξης του 2-4% . Κι έτσι τώρα το οργανωμένο έγκλημα προχωρά σε μία κλιμάκωση-αναβάθμιση της δράσης του, με μια πρωτοφανή κίνηση για την χώρα μας, να σκοτώσουν επιδεικτικά εκπρόσωπο των ΜΜΕ.
Οι εκτελεστές έχουν αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία για να εξαϋλώνουν τα ίχνη τους, να έχουν επιχειρησιακά κινητά χρήσης μίας-δύο ημερών, να εξασφαλίζουν άλλοθι, να μην συγκεντρώνουν υπόνοιες. Κι έτσι παρ’ ότι πολλές φορές με βάση την αλληλουχία των επιθέσεων και τις πληροφορίες από τον κόσμο της νύκτας , υπάρχει μια σχετική γνώση για τους οργανωτές και τους δράστες, υπάρχει αποδεικτική αδυναμία. Τους τελευταίους μήνες έχουμε επιχειρήσει να εξουδετερώσουμε ορισμένους υπόπτους για εκτελεστές της ελληνικής μαφίας, με βάση άλλα αδικήματα (ληστείες, πυροβολισμούς για άλλους λόγους, προσωπικές διαφορές τους). Όμως κι αυτό δεν φάνηκε ικανό να αποτρέψει νέα κτυπήματα από το οργανωμένο έγκλημα»
Σε αυτή την αναφορά προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τα προβλήματα στις έρευνες των αρχών ασφαλείας για την άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, την Παρασκευή το μεσημέρι στον Αλιμο.
Ωστόσο άλλα στελέχη των αρχών ασφαλείας επισημαίνουν ότι «σε πολλές περιπτώσεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ έχει επικρατήσει η άποψη ότι προκειμένου να περιορισθεί το οργανωμένο έγκλημα ίσως θα πρέπει ν αφήσει να εξελίσσεται ο πόλεμος αλληλοεξόντωσης μεταξύ των κακοποιών. Καθότι ο σχηματισμός δικογραφιών για θέματα προστασίας νυκτερινών κέντρων κι άλλες παράνομες δραστηριότητες τους είναι εξαιρετικά δύσκολος λόγω της «ομερτά» που επιβάλλουν. Ενώ κι αν ακόμη υπάρξει καταδίκη τους εξουδετερώνονται για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.
Κι αυτή ακριβώς η αντίληψη της ΕΛΑΣ ότι οι δολοφονίες του οργανωμένου εγκλήματος, υποβοηθούν τελικώς τις αρχές ασφαλείας οδηγούσε σε όχι εξονυχιστικές έρευνες για την διαλεύκανση τους. Κάτι που αντιθέτως συνέβαινε με εγκλήματα ανθρώπων της διπλανής πόρτας Κάτι που οδηγεί βεβαίως σε ατιμωρησία και κλιμάκωση της δράσης σημαντικού τμήματος του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα Κι αυτό φαίνεται τώρα που υπήρξε ανάθεση για δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου κι όπου οι προηγούμενες ημιτελείς έρευνες της ΕΛΑΣ δε επί σειρά ετών , θα αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο…»
Στην προκειμένη περίπτωση θα υπάρξει εξαντλητική επικεντρωμένη έρευνα σε κινητά, οχήματα διαφυγής , προεργασία της επίθεσης κλπ. προκειμένου να εντοπισθούν οι δράστες της εν ψυχρω εγκληματικής ενέργειας.
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
- Κάννες: Ηχηρή απουσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ – Γιατί ακύρωσε την εμφάνισή της
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
- Ιράν: Ανακοίνωσε τη σύσταση νέου φορέα για τα Στενά του Ορμούζ – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, οι συνομιλίες παραμένουν ζωντανές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)


































![Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/fca1f0c8-papas-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442