Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοζάνη : Στα «κάγκελα» οι εμποροι - Θέλουμε να δουλέψουμε, θέλουμε να ζήσουμε

Κοζάνη : Στα «κάγκελα» οι εμποροι – Θέλουμε να δουλέψουμε, θέλουμε να ζήσουμε

Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται στα «κάγκελα» καθώς η Κοζάνη εξαιρείται από το άνοιγμα των καταστημάτων που θα γίνει σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Στα όριά τους φαίνεται να έχουν φτάσει οι έμποροι Κοζάνης, των οποίων τα καταστήματα συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά παρά την απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου στη χώρα.

Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται στα «κάγκελα» καθώς η Κοζάνη εξαιρείται από το άνοιγμα των καταστημάτων που θα γίνει σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Με ανακοίνωση στο λογαριασμό στο Facebook, ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης επισημαίνει ότι τόσο καιρό οι έμποροι ζητούσαν ένα σοβαρό lockdown και να μην είναι το εμπόριο το εξιλαστήριο θύμα.

«Τόσο καιρό ζητάμε επίμονα να κλείσουν όλα στη περιοχή μας, να γίνει ένα σοβαρό lockdown , να μην είναι μόνο το λιανεμπόριο το εξιλαστήριο θύμα! Θέλουμε να δουλέψουμε, θέλουμε να ζήσουμε! Προλάβετε να αλλάξετε τις αποφάσεις, να ανοίξει η Αγορά της Κοζάνης έστω και με click away» τονίζουν οι έμποροι.

«Εμείς αυτό που ζητήσαμε από την αρχή, είναι μια ενιαία συμπεριφορά απέναντι στο λιανεμπόριο της Κοζάνης, όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Πρέπει επιτέλους να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Εδώ και 85 ημέρες είμαστε κλειστά, καθώς είμαστε η πρώτη πόλη που έκλεισε στο δεύτερο κύμα με τοπικό lockdown, ενώ από τις 90 που ανοίξαμε τον Δεκέμβριο, τις 35 λειτουργήσαμε με τη μέθοδο του click – away» τονίζει στο GRTimes ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Θανάσης Δραγατσίκας.

Και προσθέτει: «Σε όλο αυτό το διάστημα πρέπει να πληρώσουμε υποχρεώσεις, έχουμε συσσωρεύσει χρέη, τα 1.000 ευρώ αποζημίωση προφανώς και δε φτάνουν και ακόμη δεν έχουμε πάρει μια υπεύθυνη απάντηση για το τι φταίει αναφορικά με το ιικό φορτίο».

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν για την ερχόμενη Δευτέρα (12/4) οι καταστηματάρχες της περιοχής.

«Μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που συγκαλέσαμε σήμερα (9/4) θα πραγματοποιήσουμε τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, όπου θα ζητήσουμε την παρουσία βουλευτών, του περιφερειάρχη, του δημάρχου των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, ώστε να τους παραδώσουμε ψήφισμα, το οποίο με τη σειρά τους όλοι, θα πρέπει να το παραδώσουν στον πρωθυπουργό. Αυτή η στιγμή είναι πολύ κρίσιμη για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής και είναι σημαντικό να δείξουμε ενότητα, μακριά από μικροπολιτικές» συμπληρώνει ο κ. Δραγατσίκας.

Και καταλήγει αναφέροντας ότι «τα κρούσματα είναι παντού ανεβασμένα και δεν έχει αποδειχτεί ότι γι’ αυτό ευθύνεται το λιανεμπόριο. Πανελλαδικά το ποσοστό που αντιστοιχεί στον κλάδο μας ανέρχεται στο 6%. Αν σε αυτό συμπεριλάβουμε και περιοχές όπως η Αττική ή Θεσσαλονίκη, τότε γίνεται αντιληπτό ότι στις επαρχιακές πόλεις το φορτίο είναι μηδαμινό. Επιπλέον, είναι ανοικτά τα ασφαλιστικά ταμεία, τα σούπερ – μάρκετ, οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται και τώρα θα ανοίξουν και τα σχολεία. Φαίνεται δηλαδή σαν να ευθύνεται μόνο το λιανεμπόριο της Κοζάνης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ εμείς είμαστε κλειστά».

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

«Συμμετέχουμε, Διαμαρτυρόμαστε, Απαιτούμε!»

Ύστερα από έκτακτα ΔΣ που διενεργήθηκαν σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης αποφασίστηκε να γίνει Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο την Δευτέρα 12-04-2021 στις 11:00 π.μ και παράδοση ψηφίσματος στους Δημάρχους μας, τον κ. Περιφερειάρχη και τους τοπικούς Βουλευτές.

Στην προσπάθειά μας αυτή είμαστε και πάλι όλοι μαζί! Διαμαρτυρόμαστε και διασφαλίζουμε την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας!

Καλούμε όλες και όλους τους βουλευτές μας, τον κ. Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των πόλεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης να είναι παρόντες, να αφουγκραστούν την κοινωνία, να δώσουν δύναμη στα δίκαια αιτήματά μας και να παραλάβουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Απαιτούμε την δέσμευσή τους να παραδώσουν Όλοι μαζί το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό και να μας ενημερώσουν εγγράφως για τα αιτήματά μας.

Με εκτίμηση
Οι Συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία
Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρο-Δυτικής Μακεδονίας
Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης
Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας
Εμπορικός Σύλλογος Αιανής
Εμπορικός Σύλλογος Σερβίων
Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού
Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας
Σύνδεσμος Καφετεριών και Εστίασης Κοζάνης «Ερμής»
Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας
Σωματείο κουρέων κομμωτών Κοζάνης
Σωματείο χωρών Εστίασης Εορδαίας
Σύλλογος κομμωτών Εορδαίας
Ένωση Ραδιοταξί Εορδαίας
Σύλλογος Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Ν. Κοζάνης
Σωματείο ΤΑΞΙ Κοζάνης «Άγιος Χριστόφορος»
Σωματείο ΤΑΞΙ Κοζάνης My taxi
Όμιλος Δικυκλιστών Κοζάνης Ο.ΔΙ.ΚΟ

Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα τη Δευτέρα 12 Απριλίου, μια εβδομάδα μετά την υπόλοιπη Ελλάδα, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς το λιανεμπόριο στη συμπρωτεύουσα θα λειτουργήσει μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ στην Αχαΐα με το click inside και το click away, όπως δηλαδή συμβαίνει στην Αττική.

Ακόμα, όπως ανακοίνωσε από Δευτέρα, 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024