Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα : Τεράστιο πρόστιμο στην Alibaba για μονοπωλιακές πρακτικές

Κίνα : Τεράστιο πρόστιμο στην Alibaba για μονοπωλιακές πρακτικές

Το ύψος του προστίμου καθορίστηκε αφότου οι ρυθμιστικοί φορείς αποφάσισαν να επιβάλλουν στον Alibaba πρόστιμο που να ανταποκρίνεται στο 4% του κύκλου εργασιών του το 2019, ήτοι 455,7 δισεκατομμύρια γιουάν, σύμφωνα με το Νέα Κίνα

Οι κινεζικές αρχές επέβαλαν στον διαδικτυακό εμπορικό όμιλο Alibaba τεράστιο πρόστιμο 18,2 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 2,78 δισεκατομμύρια δολάρια) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα.

Το πρόστιμο αυτό έπεται έρευνας που ξεκίνησε κατά του Alibaba τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο όμιλος Alibaba κατηγορείται ότι αξιώνει την αποκλειστικότητα από τους εμπόρους που θέλουν να πωλούν τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα του, αποφεύγοντας αντίπαλους ιστότοπους του διαδικτυακού εμπορίου.

Το ύψος του προστίμου καθορίστηκε αφότου οι ρυθμιστικοί φορείς αποφάσισαν να επιβάλλουν στον Alibaba πρόστιμο που να ανταποκρίνεται στο 4% του κύκλου εργασιών του το 2019, ήτοι 455,7 δισεκατομμύρια γιουάν, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Ο Alibaba και άλλες μεγάλες κινεζικές επιχειρήσεις τεχνολογίας αντιμετωπίζουν πιέσεις σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης ανησυχίας όσον αφορά την επιρροή τους στην Κίνα, όπου οι καταναλωτές χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για να επικοινωνήσουν, να κάνουν αγορές, να πληρώσουν λογαριασμούς, να κάνουν κράτηση ταξί, να πάρουν δάνεια και για ένα πλήθος άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων.

Ο Alibaba ιδίως αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς εξέτασης από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο συνιδρυτής του Τζακ Μα είχε τότε κατηγορήσει τους κινεζικούς ρυθμιστικούς φορείς ότι είχαν καθυστερήσει να εκφράσουν την ανησυχία τους όσον αφορά την επέκταση του χρηματοοικονομικού σκέλους του Alibaba, του Ant Group, στους τομείς των δανείων, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και της ασφάλισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024