Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως χτίζεται στην Ελλάδα το τείχος ανοσίας

Πως χτίζεται στην Ελλάδα το τείχος ανοσίας

Εάν υπολογίσουμε ότι μέσα στον Ιούλιο (με την παραλαβή εκατομμυρίων δόσεων από τα εμβόλια) θα έχουμε επιτύχει, όπως πιστεύει ο Μάριος Θεμιστοκλέους (γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας) το ζητούμενο εδώ και ένα χρόνο τείχος ανοσίας, τότε θα είναι σπουδαία υπόθεση.

Το γεγονός ότι έως το τέλος Απριλίου (δηλαδή έως το τέλος αυτού του μήνα) ή στις αρχές Μαΐου θα υπάρξει το πρώτο σημαντικό τείχος ανοσίας, με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων πολύ υψηλού κινδύνου και των ατόμων άνω των 60 θα αποτελέσει την πρώτη νίκη κατά του ιού. Εάν υπολογίσουμε ότι μέσα στον Ιούλιο (με την παραλαβή εκατομμυρίων δόσεων από τα εμβόλια) θα έχουμε επιτύχει, όπως πιστεύει ο Μάριος Θεμιστοκλέους (γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας) το ζητούμενο εδώ και ένα χρόνο τείχος ανοσίας, τότε  θα είναι σπουδαία υπόθεση. Και κάτι ακόμα: Οι εμβολιασμοί στα 69 νησιά με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος αυτού του μήνα.

Το ρίσκο να είσαι ανεμβολίαστος

Ο Πρωθυπουργός αφού είπε ότι είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να είναι κανείς σήμερα  ανεμβολίαστος κάλεσε τους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που έως σήμερα επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά της Covid, να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Μην κοροϊδευόμαστε, είπε κατά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που έχουν εμβολιαστεί ότι «ο κορωνοϊός είναι κακή αρρώστια και όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο πιο επικίνδυνο είναι να πάθεις κάποια σοβαρή επιπλοκή». Τόνισε ότι από τους 200 ασθενείς με Covid-19 που διασωληνώθηκαν τον Μάρτιο μόνο τρεις ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024