Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγκλημα έγινε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. 

Νεκρός μετά από δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έπεσε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος επέστρεφε από την δουλειά του όταν δέχθηκε περισσότερες από 10 σφαίρες.

Την ενέδρα θανάτου φέρεται να να είχαν στήσει δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανάκι.

Όταν πέρασαν από δίπλα του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ηταν δύο άτομα και ο συνεπιβάτης έβγαλε όπλο, μάλλον με σιγαστήρα.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Άννινου, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ υπήρξε ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες με μακρά πορεία στη δημοσιογραφία και πολλές επιτυχίες.

Ήδη έχουν σπεύσει στο  σημείο της δολοφονίας αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ γίνονται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί ψάχνουν για μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες και κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξαν ύποπτες κινήσεις που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στους δράστες της δολοφονικής επίιθεσης.

Σοκ από τη δολοφονία

Η είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έχει προκαλέσει σοκ στο χώρο της δημοσιογραφίας και όχι μόνο.

Το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν καθημερινά στην εκπομπή του Star «Aλήθειες με τη Ζήνα» ενώ είχε ιστοσελίδα που ασχολείτο με αστυνομικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Βάιος Σύρρος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o Γιώργος Καραϊβάζ είχε φτάσει στο σπίτι του, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε σκούτερ τον πλησίασαν και ο συνοδηγός τον πυροβόλησε με έξι σφαίρες.

Δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου

Η Ελλάδα θρηνεί τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου.

Η πρώτη συνέβη στις 19 Ιουλίου του 2010, όταν εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Ήταν 5:30 τα ξημερώματα όταν οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι του θύματος, του Σωκράτη Γκιόλια και τον ειδοποίησαν να βγει, υποστηρίζοντας πως του κλέβουν το αυτοκίνητο.

Όταν ο 37χρονος βγήκε στο δρόμο, οι δράστες τον πυροβόλησαν 16 φορές από μικρή απόσταση.

Την ευθύνη για τη δολοφονία του ανέλαβε η «Σέχτα Επαναστατών».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024