Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία : Τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ-Πούτιν για να αποφευχθεί η κρίση

Ουκρανία : Τηλεφωνική συνομιλία Μέρκελ-Πούτιν για να αποφευχθεί η κρίση

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, να μην ενισχύει την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το Κίεβο για προκλητικές ενέργειες στο ανατολική Ουκρανία

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, να μην ενισχύει την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το Κίεβο για προκλητικές ενέργειες στο ανατολική Ουκρανία, που πυροδοτούν την ένταση.

«Αντικείμενο της συνομιλίας, μεταξύ των άλλων, ήταν η αυξημένη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας γύρω από την ανατολική Ουκρανία. Η καγκελάριος ζήτησε να μην συνεχισθεί η αυξημένη αυτή παρουσία, ώστε να επιτευχθεί  αποκλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε η Ντέμερ. Η ίδια πρόσθεσε ότι «συζητήθηκαν μερικά άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερα η Συρία, η Λιβύη και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη», όπως «επίσης τέθηκε το θέμα του Ναβάλνι».

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Πούτιν και Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Ρώσος πρόεδρος «επέστησε την προσοχή στις προκλητικές ενέργειες του Κιέβου, το οποίο το τελευταίο διάστημα οξύνει σκόπιμα την κατάσταση στην γραμμή επαφής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε απειλήσει ανοιχτά την Ουκρανία, σε περίπτωση που ξεκινήσει εχθροπραξίες στο Ντονμπάς, κάνοντας λόγο για «αρχή του τέλους της».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024