
Ερντογάν : Εξήγγειλε την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης – Πώς θα επηρεάσει τη ναυσιπλοΐα
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος πενταετίας, ενώ το κόστος του αγγίζει τα 10 δισ. δολάρια
Την έναρξη των εργασιών το καλοκαίρι για την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος πενταετίας, ενώ το κόστος του αγγίζει τα 10 δισ. δολάρια.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος «η διώρυγα της Κωνσταντινούπολης θα είναι μια ανάσα σωτηρίας για την περιοχή. Και να θέλετε και να μη θέλετε, εμείς ξεκινάμε να κατασκευάζουμε τη Διώρυγα και θα την παραδώσουμε για την εξυπηρέτηση του λαού μας. Με τη βοήθεια του Θεού, σύντομα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το σχέδιο της Διώρυγας. Το καλοκαίρι θα έχουμε την τελετή θεμελίωσή της».
Πάντως, το έργο αυτό αναμένεται να επηρεάσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, η οποία ούτως ή άλλως υπάρχει στο Βόσπορο, καθώς ενδέχεται να περιορίσει τη διέλευση των πλοίων και τα υποχρεώνει να περνούν από τη διώρυγα έναντι αντιτίμου.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 15 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ζάκυνθος: 66χρονη τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στην πισίνα της βίλας που έκανε διακοπές
- Το colpo grosso των Ιταλών για να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο τένις (pics)
- Ρέθυμνο: Με 154 Γαλάζιες Σημαίες η Κρήτη έχει πρωτιά σε βραβευμένες ακτές 2026 – Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα
- Ασιάτης τραγουδά Κατερίνα Λιόλου και γίνεται viral






