Αρτα : Αλλεργικό σοκ και ανακοπή υπέστη 75χρονος – Τον έσωσαν πυροσβέστες που τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας
Tη ζωή ενός 75χρονου που είναι αλλεργικός στο τσίμπημα μέλισσας, έσωσαν τρεις πυροσβέστες στο Αθαμάνιο Άρτας
Tη ζωή ενός 75χρονου, του κ. Σωτήρη, που είναι αλλεργικός στο τσίμπημα μέλισσας, έσωσαν τρεις πυροσβέστες στο Αθαμάνιο Άρτας, οι οποίοι όταν τους ζήτησε βοήθεια αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασής του και τον μετέφεραν αμέσως στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου φθάνοντας υπέστη ανακοπή και τον επανέφεραν οι γιατροί.
Ειδικότερα, οι τρεις πυροσβέστες του Κλιμακίου Αθαμανίου, Κώστας Κοτσιάνης, Βασίλης Φώτης και Λεωνίδας Μαγκλάρας, την περασμένη Κυριακή 4 Απριλίου είχαν βάρδια. Αργά το μεσημέρι, ο 75χρονος πήγε στο γραφείο και τους ζήτησε να του κάνουν την ένεση που κρατούσε στο χέρι του γιατί -όπως τους είπε- τον είχε τσιμπήσει μέλισσα.
Ο Κώστας Κοστιάνης περιγράφει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων όλα όσα ακολούθησαν: «Του κάναμε την ένεση, μας ευχαρίστησε και μας είπε πως θα πάει στο Κέντρο Υγείας στο Βουλγαρέλι, 6 χιλιόμετρα πιο κάτω από το Αθαμάνιο. Τόσο εγώ όσο και οι δύο άλλοι συνάδελφοι αντιληφθήκαμε πως ο κ. Σωτήρης δεν είναι καλά, γιατί δυσκολευόταν να περπατήσει, έμοιαζε ζαλισμένος. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον βάλαμε στο αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος έπαθε αλλεργικό σοκ. Κάθε λεπτό πολύτιμο για τη ζωή. Ενημερώσαμε πηγαίνοντας το Κέντρο Υγείας για την κρισιμότητα του περιστατικού».
Μόλις έφθασαν στο Κέντρο Υγείας, ο 75χρονος υπέστη ανακοπή από το αλλεργικό σοκ αλλά ο γιατρός κατάφερε να τον επαναφέρει. Όπως είπε στους πυροσβέστες, στην εύκολη επαναφορά του έπαιξε ρόλο ότι δεν να τον άφησαν να φύγει μόνος του με τα πόδια και τον μετέφεραν άμεσα σώζοντάς του, ουσιαστικά, τη ζωή.
«Γλίτωσα από θαύμα. Με έσωσαν τα παιδιά, έχασα τις αισθήσεις μου μέσα στο αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής. Οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, έπεσαν πάνω μου στο Κέντρο Υγείας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και προσθέτει πως και στο παρελθόν, το 2002, πάλι πυροσβέστες τον έσωσαν όταν βρέθηκε στην ίδια κατάσταση.
Οι τρεις πυροσβέστες έγιναν ήρωες για την οικογένεια του κ. Σωτήρη. Μάλιστα, η κόρη του, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αισθανόμαστε την ανάγκη ως οικογένεια να ευχαριστήσουμε θερμά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αθαμανίου, που για ακόμη μία φορά συνέβαλε τα μέγιστα για να σώσει μια ζωή… ».
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι έλαβε μήνυμα από τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442