Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρύτομο Αμυγδαλιάς-Πώς να το αντιμετωπίσετε

Ευρύτομο Αμυγδαλιάς-Πώς να το αντιμετωπίσετε

Το ευρύτομο είναι ο σημαντικότερος εχθρός της αμυγδαλιάς, έχει μία γενεά το έτος και προκαλεί μεγάλη απώλεια της παραγωγής.

Το ευρύτομο είναι ο σημαντικότερος εχθρός της αμυγδαλιάς, έχει μία γενεά το έτος και προκαλεί μεγάλη απώλεια της παραγωγής. Μοιάζει με μαύρο φτερωτό μυρμήγκι, διαχειμάζει ως ανεπτυγμένη προνύμφη μέσα στα προσβεβλημένα αμύγδαλα, πού συνήθως παραμένουν μουμιοποιημένα στο δένδρο.

Από παρατηρήσεις σε εντομολογικούς κλωβούς υπαίθρου διαπιστώθηκε ότι συνεχίζεται η έξοδος του ευρυτόμου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του Ν. Μαγνησίας.

Συνεχίζεται η έξοδος του ευρυτόμου στις πρώιμες περιοχές του Ν. Λάρισας και έναρξη της εξόδου του ευρυτόμου στις όψιμες περιοχές Ν. Λάρισας από τις αρχές Απριλίου (με 2-4 άτομα/κλωβό).

Συστάσεις: Να γίνει έναρξη των ψεκασμών στις όψιμες περιοχές του Ν, Λάρισας καθώς επίσης και σε περιοχές των Νομών Καρδίτσας και Φθιώτιδας όπου καλλιεργείται η Αμυγδαλιά για την καταπολέμηση του ευρυτόμου.

Να συνεχισθούν οι ψεκασμοί στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του Ν. Μαγνησίας και στις πρώιμες περιοχές του Ν. Λάρισας για την καταπολέμηση του ευρυτόμου της Αμυγδαλιάς.

Επανάληψη των ψεκασμών ανά 7-8 ημέρες μέχρι και την σκλήρυνση του ενδοκαρπίου. Οι ψεκασμοί να γίνονται κατά τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας, που έχουμε την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερες θερμοκρασίες, διότι τότε έχουμε τη μεγαλύτερη έξοδο των ακμαίων του ευρυτόμου.

Δεν ψεκάζουμε τις ημέρες που ο καιρός είναι νεφελώδης καθώς .και ώρες της ημέρας με συννεφιά διότι δεν έχουμε έξοδο του εντόμου.

Φυτοπροστατευτικά σκευάσματα: Εγκεκριμένα και επιτρεπόμενα για την Αμυγδαλιά φυτοπροστατευτικά σκευάσματα

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024