Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Ν' απολογηθεί ο Τσίπρας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Ν’ απολογηθεί ο Τσίπρας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί ΣΥΡΙΖΑ

«Αντί να απολογείται ο κ. Τσίπρας για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του, με τεράστια ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές» τονίζει η ΝΔ στον απόηχο της συνάντησης Τσίπρα με το ΤΧΣ

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα πειραγμένα της κυβέρνησης του αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2015 εξαπολύει η ΝΔ τονίζοντας πως «αντί να απολογείται ο κ. Τσίπρας για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του, με τεράστια ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές».

Θα επιστρέψει στη δουλειά της

Η ΝΔ, στον απόηχο των δηλώσεων Τσίπρα και των όσων είπε κατά τη τηλεδιάσκεψη που είχε με τα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, διαβεβαιώνει πως «η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του με τεράστια ζημιά για το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2014 οι τράπεζες είχαν αξία 27 δισ. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είχαν καταρρεύσει στο 1 δισ.! Το μερίδιο του ΤΧΣ από αξία 19 δισ. κατέρρευσε σε λιγότερο από 1 δισ.! Χασούρα για το ΤΧΣ 18 δισ.! Κι έχει το θράσος σήμερα να μιλάει για το κόστος στο Δημόσιο. Το 2015 το ΤΧΣ έχασε το 99,4% και μαζί του και οι μικρομέτοχοι που δεν μπορούσαν καν να συμμετάσχουν στην αύξηση.

Η κυβέρνηση σταθερά προτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία!

Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και οι διεθνείς επενδυτές αυξάνουν διαρκώς το ενδιαφέρον τους να βάλουν χρήματα στη χώρα μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ωφελεί τους πολίτες».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024