Το κινηματοθέατρο Ολύμπιον κατέλαβαν φοιτητές που συμμετέχουν στην κατάληψη του Φυσικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στην κατάληψη φαίνεται να συμμετέχουν και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η κατάληψη του κτιρίου έγινε από περίπου 50 άτομα, λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης.
«Έξω από τις ζωές μας και από τις σχολές μπάτσοι, αφεντικά και παραβιαστές φεστιβάλ με βιτρίνα τον ανθρωπισμό. Πλουτίζει με εκμετάλλευση και εθελοντισμό», αναγράφει το πανό που ανήρτηθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).