Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακρινίτσα : Ετσι έγινε η διπλή δολοφονία - Τι λένε οι χαροκαμένοι γονείς

Μακρινίτσα : Ετσι έγινε η διπλή δολοφονία – Τι λένε οι χαροκαμένοι γονείς

Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο φερόμενος δράστης της διπλής δολοφονίας στην Μακρινίτσα Πηλίου. Σήμερα οι κηδείες των δύο αδερφών

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Μακρινίτσας Πηλίου από τη φρικτή διπλή δολοφονία με θύματα μια 28χρονη και τον 30χρονο αδερφό της, από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της γυναίκας. Σήμερα σε κλίμα οδύνης θα γίνει η κηδεία των θυμάτων.

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή πήρε χθες το μεσημέρι από τον εισαγγελέα του Βόλου ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ στη βασική κατηγορία προστέθηκαν η παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της μητέρας των δύο αδελφιών.

«Προμελετημένο το έγκλημα»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι γονείς των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους άδικα στην Μακρινίτσα Πηλίου, ο κ. Απόστολος και η κ. Αθανασία Τσάπα, οι οποίοι περιέγραψαν στην κάμερα τις τραγικές στιγμές που έζησαν.

«Πολύ δύσκολες ώρες για εμάς. Σε λίγη ώρα είναι η κηδεία. Το είχε προμελετημένο το έγκλημα αυτός. Απειλούσε μπροστά και στην αστυνομία ότι θα χυθεί αίμα και θα θρηνήσουμε θύματα. Αυτό έγινε την προηγούμενη Πέμπτη. Είπα στον αστυνόμο να το καταγράψει, την απειλή», είπε ο κ. Απόστολος.

«Όταν ήρθε αυτός σπίτι είπα στο σύζυγό μου να μείνει μέσα στο δωμάτιο να προφυλάξει το παιδάκι, να μη βγει και είπα ότι θα αντιμετωπίσω εγώ την κατάσταση. Οι αστυνομικοί τον γνώριζαν, είχαμε ενοχλήσει πολλές φορές. Εκείνη την ημέρα πήρε την κόρη μου τηλέφωνο και της είπε να κατεβάσει το παιδί στο δρόμο για να το δει. Η κόρη μου αρνήθηκε και του είπε ότι δε θα δει το παιδί αφού είναι σε αυτή την κατάσταση, και αυτός της είπε ότι θα έρθει από το σπίτι. Η κόρη μου του είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία και της είπε να την καλέσει αν προλάβει. Τρέξαμε να κλειδώσουμε πόρτες, η κόρη μου καλούσε την αστυνομία, και σε κλάσματα δευτερολέπτου τον είδα στην πόρτα. Πετούσε πέτρες και ξύλα για να σπάσει το τζάμι. Ήταν να κατατεθούν χτες τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά το παιδί το έβλεπε ακόμα. Εχτές τον έπιασε το αμόκ, μπήκε από την κάτω πόρτα. Είχε κατατεθεί αίτημα για τον εγκλεισμό του και είχε και φαρμακευτική αγωγή που δεν την ακολουθούσε», εξήγησε η κ. Αθανασία.

Διαβάστε επίσης: Φονικό στη Μακρυνίτσα – Στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες – Σήμερα οι κηδείες των τραγικών θυμάτων

«Δεν ξέρω γιατί τόσο μίσος, την ζήλευε υπερβολικά. Από ζήλια έγιναν όλα», είπε ο πατέρας των δύο αδικοχαμένων νέων παιδιών.

«Εγώ ήμουν στην εσωτερική σκάλα τον είδα που ήταν αφηνιασμένος και ήθελα να τον καθησυχάσω. Τον ρώτησα αν θέλει να μιλήσουμε και έβγαλε ένα μαχαίρι και άρχισε να με χτυπάει. Έχω ένα βαθύ τραύμα στο χέρι από το μαχαίρι. Η κόρη μου ήταν πάνω. Τον άκουσε να λογομαχεί με εμένα και ήρθε κάτω η κόρη μου και τότε άφησε εμένα και άρπαξε την κόρη μου. Σε κάποια στιγμή βγήκε έξω. Είχε ειδοποιηθεί ο γιος μου για το τι συνέβαινε και έτρεξε να μας προστατεύσει. Και αυτό παραφυλούσε και τον κάρφωσε με το μαχαίρι στην αυλή. Το παιδί ήταν κλεισμένο στο δωμάτιο με τον παππού του», περιέγραψε η κ. Αθανασία.

«Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη για την ανάπαυση το παιδιών μας, τίποτα άλλο», είπε ο πατέρας των δύο παιδιών συντετριμμένος.

Με ψυχιατρικό ιστορικό ο δράστης : Δεν λάμβανε φαρμακευτική αγωγή

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν επίσης ο δημοσιογράφος του «MagnesiaNews.gr», Δημήτρης Καρεκλίδης και ο δικηγόρος του δράστη της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα, Δημήτρης Βούλγαρης για το τραγικό συμβάν και το ιατρικό ιστορικό του δράστη.

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, ο πελάτης του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής διαταραχής και αυτό προκύπτει και από τα ιατρικά πιστοποιητικά  και από τις εισηγήσεις των γιατρών του νοσοκομείου.

Όπως είπε, στις 15 Ιανουαρίου η σύζυγος του δράστη απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πηλίου και ζήτησε προστασία γιατί κινδύνευε η ζωή της από εκείνον. Η αίτηση διαβιβάστηκε αμέσως και στις 23/1 ο άντρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου διαγνώσθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα καταδιωκτικού τύπου έναντι της οικογένειας και έναντι της συζύγου. Του δόθηκε αγωγή αλλά δε διατάχθηκε αναγκαστική νοσηλεία. Όπως αποδείχθηκε, ο δράστης αρνήθηκε να λάβει την αγωγή με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Ο κ. Καρεκλίδης υποστήριξε ότι μετά τη διαδικασία αυτή του νοσοκομείου διαβιβάστηκε η δικογραφία στον εισαγγελέα, ο οποίος υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο για να διαταχθεί η ακουσία νοσηλεία του. «Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η υπόθεση δικάζονταν χθες, μια μέρα μετά τη διπλή δολοφονία. Ο φερόμενος ως δράστης είχε εξεταστεί από δυο ψυχίατρους, των οποίων η γνωμάτευση συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση ακούσιας νοσηλείας, πρόσθεσε ο κ. Καερκλίδης.

Και οι δύο υποστήριξαν ότι υπήρχαν σοβαρά θέματα και κακοποιητικές συμπεριφορές, τις οποίες αντιμετώπιζε καθημερινά η οικογένεια των θυμάτων.

Για τον κ. Καρεκλίδη τα ερωτήματα είναι δύο. Αφενός με τρόπο μπορεί η πολιτεία να επιβάλει την φαρμακευτική αγωγή και αν δε συμβαίνει τι μέτρα λαμβάνονται και αφετέρου ποιοι φέρουν την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν.

Τέλος, ο κ. Βούλγαρης δήλωσε πως έχει ζητηθεί προθεσμία από τον ανακριτή για την απολογία, που θα γίνει την Παρασκευή και ότι θα αιτηθούν διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Μέχρι τώρα ο δράστης, δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024