Αναχωρούν 115 πρόσφυγες από Μυτιλήνη
Άλλοι 115 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη, στα πλαίσια της επιχειρούμενης αποσυμφόρησης του νησιού από τους πρόσφυγες στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο.
Άλλοι 115 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη, στα πλαίσια της επιχειρούμενης αποσυμφόρησης του νησιού από τους πρόσφυγες στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο.
Πάνω από 500 συνολικά
Συνολικά, από τις 28 Μαρτίου μέχρι και σήμερα αναχώρησαν περισσότεροι από 500 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, γεγονός που οδήγησε στη μείωση του αριθμού των φιλοξενουμένων σε δομές κάθε τύπου σε κάτω από 8.000.
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στα τέλη Απριλίου κλείνει η δημοτική δομή φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ, χωρητικότητας 1.500 ατόμων.
Ενώ σήμερα η προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ (Μαυροβουνίου) που φτιάχτηκε σε αντικατάσταση της καμένης δομής της Μόριας, χωρητικότητας 10.000 ατόμων, φιλοξενεί λιγότερους από 6.000 αιτούντες άσυλο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Κάθε πρόταση μετράει»: Ψηφιακή πλατφόρμα από το ΠΑΣΟΚ εν όψει συνεδρίου
- Έναν χρόνο μετά επιστρέφουν στη σκηνή των Όσκαρ – Αυτοί είναι οι πρώτοι παρουσιαστές στη μεγάλη γιορτή της 7ης Τέχνης
- Αυθεντικές οι φωτογραφίες της Καισαριανής – Τις αγοράζει το υπουργείο Πολιτισμού
- Η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση ζητάει μόνιμο προσωπικό και συνέχιση του προγράμματος 55+
- Ηλεία: Δις ισόβια και 13χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και το βιασμό της 11χρονης Βασιλικής
- Έριξε τη «βόμβα» ο Νεϊμάρ: Σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά το Μουντιάλ (vid)

