Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Γερμανία για εξετάσεις ο Αμπάς - Συνάντηση με Μέρκελ

Στη Γερμανία για εξετάσεις ο Αμπάς – Συνάντηση με Μέρκελ

Ο κ. Αμπάς έφυγε από το αρχηγείο του στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης με ιορδανικό ελικόπτερο» που ήρθε για να τον μεταφέρει στην Ιορδανία απ΄όπου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Γερμανία, πρόσθεσε η πηγή αυτή που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, 86 ετών, βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Γερμανία, όπου αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις «ρουτίνας» και να συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από το γραφείο του.

«Ο κ. Αμπάς έφυγε από το αρχηγείο του στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης με ιορδανικό ελικόπτερο» που ήρθε για να τον μεταφέρει στην Ιορδανία απ΄όπου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Γερμανία, πρόσθεσε η πηγή αυτή που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Στη Γερμανία όπου θα παραμείνει τρεις ημέρες, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος «θα συναντήσει την καγκελάριο Μέρκελ και θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας», συνέχισε η πηγή αυτή χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Το 2018, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος είχε νοσηλευθεί για μία και πλέον εβδομάδα στη Ραμάλα για πνευμονία, γεγονός που είχε αναζωπυρώσει τις εικασίες για το μέλλον και τη διαδοχή του.

Η μετάβασή του στη Γερμανία συμβαίνει σε μια περίοδο που ο Αμπάς είναι εξασθενημένος σε πολιτικό επίπεδο.

Βάσει ενός διατάγματος που υπέγραψε τον Ιανουάριο, στις 22 Μαΐου θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές και στις 31 Ιουλίου προεδρικές εκλογές, για πρώτη φορά μετά το 2006.

Ο Αμπάς υπολείπεται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις του αντιπάλου του Μαρουάν Μπαργούτι, υψηλόβαθμου στελέχους της Φάταχ που είναι φυλακισμένος στο Ισραήλ, ή του επικεφαλής του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Το κοσμικό κόμμα του, η Φάταχ, είναι μοιρασμένο: ο Νάσερ αλ-Κίντουα αποκλείστηκε επειδή επέκρινε την παλαιστινιακή ηγετική ομάδα και εξέφρασε την πρόθεσή του να κατεβεί μόνος του στις βουλευτικές εκλογές. Ο Κίντουα έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του Μπαργούτι.

Η εκλογική επιτροπή ενέκρινε 36 ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές και αναμένεται αύριο, Τρίτη, να ανακοινώσει τη σύνθεσή τους.

Οι τελευταίες παλαιστινιακές εκλογές ανάγονται στη νίκη του Αμπάς το 2005, την οποία ακολούθησαν την επόμενη χρονιά βουλευτικές εκλογές τις οποίες κέρδισε η αντίπαλη Χαμάς, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.

Μετά την αντιπαράθεση αυτή, η Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της λωρίδας της Γάζας, ενώ η Φάταχ εδρεύει στη Δυτική Όχθη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024