Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Τα δεδομένα για τον Ουίλιαμς Γκος – Τα συν και οι σκέψεις του Μπαρτζώκα (vids)

Ολυμπιακός : Τα δεδομένα για τον Ουίλιαμς Γκος – Τα συν και οι σκέψεις του Μπαρτζώκα (vids)

Γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στη λίστα του τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος είχε περάσει από το μεγάλο λιμάνι τη σεζόν 2018-2019 και φέτος διαπρέπει στη Ρωσία με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν έχει ξεκινήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να στοχεύει στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, που θα κοιτάξει στα μάτια τα μεγαθήρια της Euroleague και θα παλέψει με αξιώσεις για την 8άδα και την είσοδό της στα πλέι οφ. Μια από τις θέσεις που έχει εντοπίσει ο Ελληνας τεχνικός ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα του Πειραιά είναι αυτή του πόιντ γκαρντ. Ο έμπειρος προπονητής θέλει έναν παίκτη που θα πλαισιώσει τον Σλούκα και θα έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να βγει μπροστά στα κρίσιμα σημεία.

Ενας από τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα και διαθέτει πολλά από τα στοιχεία που αναζητά ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι ο πρώην «ερυθρόλευκος», Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος είχε αγωνιστεί στους Πειραιώτες τη σεζόν 2018-2019, όταν στον πάγκο της ομάδας του μεγάλου λιμανιού βρισκόταν ο Ντέιβιντ Μπλατ. Μετά τον Ολυμπιακό, ο Ουίλιαμς Γκος έπαιξε στο NBA με τη φανέλα των Τζαζ, ενώ φέτος αγωνίζεται στη Ρωσία με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν και πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις, δείχνοντας έτοιμος να επιστρέψει στην Euroleague και στο κορυφαίο επίπεδο, όσον αφορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Με τα χρώματα των Πειραιωτών ο Ουίλιαμς Γκος είχε αγωνιστεί σε 30 παιχνίδια στην Euroleague, έχοντας κατά μέσο όρο 9,2 πόντους, 4,2 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1,4 λάθη, σουτάροντας με ποσοστό 42,1% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα και 83% στις βολές. Στο πρωτάθλημα είχε παίξει σε 23 ματς, έχοντας μέσο όρο 11.2 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ, ενώ σούταρε με 46.5% στο δίποντο, 40.0% στο τρίποντο και 86.6% στις βολές. Η καλύτερη εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό ήταν στον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, στον οποίο είχε 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Αμερικανός έχει εμπειρία από την Euroleague και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να ανεβάσει επίπεδο την περιφέρεια του Ολυμπιακού και να τον βοηθήσει να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ελίτ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρακολουθεί στενά την εξέλιξή του και έχει μείνει εντυπωσιασμένος από την τρομερή σεζόν που πραγματοποιεί στην Ρωσία με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη ρώσικη ομάδα αγωνίζεται επίσης ο πρώην ερυθρόλευκος, Κουζμίνσκας.

Ο Ουίλιαμς Γκος έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία δύο χρόνια και φέτος είναι ο απόλυτος ηγέτης της ρώσικης ομάδας. Στο EuroCup είχε κατά μέσο όρο 17 πόντους, 5,2 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ, 2,3 κλεψίματα και 2 λάθη ανά 29:10 λεπτά συμμετοχής. Αποκορύφωμα τα δύο πρώτα ματς με την Ούνικς Καζάν, για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όταν και είχε 31 πόντους και 25 πόντους αντίστοιχα, με 5 τελικές πάσες κατά μέσο όσο. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα νούμερά του και στην VTB League καθώς μετράει 16,4 πόντους, 5,4 ασίστ, 3,6 ριμπάουντ και 17 πόντους στο Efficiency.

Ο Αμερικανός μάλιστα εκτός από πόιντ γκαρντ μπορεί να αγωνιστεί επίσης και ως σούτινγκ γκαρντ, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να συνυπάρξει στην ίδια πεντάδα με τον Κώστα Σλούκα. Εχει την ποιότητα για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αλλά και την ευρωπαϊκή εμπειρία που ψάχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο τεχνικός των Πειραιωτών δεν έχει ψάξει ακόμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για τον παρτενέρ του Κώστα Σλούκα, αφού πρώτα θέλει να τσεκάρει την ευρωπαϊκή αγορά, έχοντας ως στόχο να βρει έναν παίκτη που θα έχει εμπειρία από την Euroleague.

Ο έμπειρος προπονητής έχει ξεχωρίσει τον Ουίλιαμς Γκος και μάλιστα όπως σας αποκάλυψε to10.gr πριν από λίγες ημέρες, οι δύο πλευρές είχαν κατά τη διάρκεια της σεζόν επαφές για να επιστρέψει ο Αμερικανός στο μεγάλο λιμάνι. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, αλλά είναι δεδομένο ότι μετά το τέλος της σεζόν στη Ρωσία ο Ολυμπιακός θα χτυπήσει ξανά την πόρτα του 26χρονου γκαρντ.

Είναι άλλωστε ένας παίκτης που δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, αφού γνωρίσει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα. Είναι επίσης χαμηλών τόνων και δεν δημιουργεί προβλήματα, με τον Μπαρτζώκα να λαμβάνει υπόψιν του όλα τα δεδομένα, πριν προχωρήσει στις τελικές του εισηγήσεις.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024