Στην αριστοκρατική γειτονιά Itaim, στο Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, οι αρχιτέκτονες Rogério Gurgel και Caio D’alfonso ολοκλήρωσαν την ανακαίνιση ενός ευρύχωρου ρετιρέ, επιδιώκοντας να προσφέρουν ένα πιο «ευγενικό», φωτεινό και αποτελεσματικό περιβάλλον διαβίωσης.

Η ανακαίνιση επικεντρώνεται σε μια σειρά βασικών τροποποιήσεων διάταξης, με νέα υλικά και έπιπλα που προσφέρουν μια εκλεπτυσμένη συνολική εμφάνιση.

Τα highlights;

Μια ατσάλινη σκάλα και μια γυάλινη πισίνα στον τελευταίο όροφο χρησιμεύουν ως τα βασικά στοιχεία του εσωτερικού χώρου, δημιουργώντας έναν μοναδικό, μοντέρνο και διακριτικό σχεδιασμό.

Η ανανεωτική ματιά των Gurgel και D’alfonso αναδιατάσσει το εσωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσει έναν κομψό και άνετο χώρο στους νέους ιδιοκτήτες.

Τα χρώματα, τα υλικά και οι υφές επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν προσεκτικά για να συνθέσουν ένα αρμονικό εσωτερικό με ενδιαφέρουσες οπτικές λεπτομέρειες. Η custom σχεδιασμένη χαλύβδινη σκάλα συνδυάζεται άψογα με τον πάγκο γρανίτη της κουζίνας και η ένωση μεταξύ αυτών των δύο κομματιών γίνεται ένα μοναδικό γλυπτό, σημείο εστίασης για το σαλόνι.

Εν τω μεταξύ, ένα το tauari  ξύλο «τυλίγει» την περιοχή του υπνοδωματίου, δίνοντας ενότητα και οργανώνοντας γλυκά και αβίαστα τον χώρο. Οι ξύλινες λωρίδες έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τα τσιμεντένια δάπεδα και τις πλάκες, δίνοντας ζεστασιά στην κύρια πρόσβαση του διαμερίσματος. Η κύρια σουίτα διαθέτει δερμάτινο κεφαλάρι και πολυθρόνα από πράσινο βελούδο, ζεστές αποχρώσεις που φέρνουν άνεση στο κατά τα άλλα συμπαγές περιβάλλον.

Στο μπάνιο, ο γκρι μονόλιθος δίνει την αίσθηση ενός σπα και συμπληρώνει τη χαλαρωτική, αλλά διόλου μονότονη ατμόσφαιρα. Το σαλόνι στον πρώτο όροφο, πιο κοντά στην κύρια σουίτα, χρησιμεύει ως μια μεγάλη αίθουσα αναψυχής με έναν επιβλητικό καναπέ, όπου οι κάτοικοι μπορούν να περάσουν τις ώρες χαλάρωσης τους βλέποντας τηλεόραση.

Η γυάλινη πισίνα στον πάνω όροφο, με τη δομή της ορατή στο κάτω μέρος, φιλτράρει το φως με απαλό τρόπο, ενώ υποκινεί την περιέργεια του επισκέπτη για τον επάνω όροφο.

Τα έπιπλα σε ουδέτερους τόνους και το χαλί σε διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου ενισχύουν την εκπληκτική ατμόσφαιρα κάτω από την πισίνα. Στον επάνω όροφο η τουαλέτα «στολισμένη» με τον υπερβολικό κόκκινο μαρμάρινο πάγκο rosso lepanto, επί παραγγελία σε πλωτή ατσάλινη δομή σχεδιασμένη από τους ίδιους τους Rogério Gurgel και Caio D’alfonso.

View this post on Instagram

A post shared by CDFS D+A (@cdfs_da)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο