Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Women Street Photographers»: Το γυναικείο βλέμμα στον κόσμο σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα

«Women Street Photographers»: Το γυναικείο βλέμμα στον κόσμο σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα

Το πρότζεκτ Women Street Photographers επιτρέπει σε γυναίκες φωτογράφους να μοιράζονται την οπτική τους και να καταγράφουν τον κόσμο μέσα από φωτογραφικούς φακούς μιας ποικιλίας φυλών, εθνοτήτων, θρησκευτικών πιστεύω, ηλικιών, ικανοτήτων και ταυτοτήτων φύλου.

Πριν τέσσερα χρόνια, η πρώην φωτορεπόρτερ του Associated Press, Gulnara Samoilova εγκαινίασε το πρότζεκτ Women Street Photographers.

Μια πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε από ένα λογαριασμό στο Instagram, έγινε ιστότοπος, διοργάνωσε σειρά εκθέσεων, γέννησε σειρά ταινιών, κορυφώθηκε προσφάτως σε λεύκωμα – με τον ίδιο τίτλο – που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Prestel.

Συγκεντρώνοντας σε 224 σελίδες τη δουλειά 100 γυναικών φωτογράφων δρόμου από 31 χώρες, το λεύκωμα είναι «ένα μικρό μικρό δείγμα αυτού που υπάρχει εκεί έξω», όπως επισημαίνει η Samoilova.

Μιλώντας στο Colossal για τις απαρχές αυτού του υπέροχου ταξιδιού που συνεχίζεται, τον λογαριασμό στο Instagram, η Samoilova, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εξήγησε:

«Άρχισα σύντομα να συνειδητοποιώ ότι με αυτή την πλατφόρμα μπορούσα να δημιουργήσω οτιδήποτε ήθελα να παίρνω ως φωτογράφος: το είδος της στήριξης και τις ευκαιρίες που θα με βοηθούσαν να εξελιχθώ στη διάρκεια αυτών των χρόνων διάπλασής μου και των σημείων καμπής στο ταξίδι μου».

Εδώ και καιρό, το πρότζεκτ Women Street Photographers επιτρέπει σε γυναίκες φωτογράφους δρόμου να μοιράζονται τις οπτικές τους και να καταγράφουν τον κόσμο μέσα από φωτογραφικούς φακούς μιας ποικιλίας φυλών, εθνοτήτων, θρησκευτικών πιστεύω, ηλικιών, ικανοτήτων και ταυτοτήτων φύλου.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες λήψεις των γυναικών που συμμετέχουν στο φωτογραφικό πρότζεκτ Women Street Photographers:

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024