Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΠΑ: Νέα διάκριση στον τομέα Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας

ΕΚΠΑ: Νέα διάκριση στον τομέα Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας

Όπως αναφέρει ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Δημ. Καρανίκας, το πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών (Arts & Humanities) βρίσκεται σε συνεχή άνοδο την τελευταία τριετία στις πλέον σημαντικές παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων, συμβάλλοντας παράλληλα στην βελτίωση της θέσης του Ιδρύματος σε αυτές.

Υψηλή διάκριση για το pανεπιστήμιο Αθηνών αποτελούν τα αποτελέσματα έγκριτης επιστημονικής κατάταξης, η οποία κατατάσσει τον τομέα Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας του Ιδρύματος για πρώτη φορά στις θέσεις 51-70 παγκοσμίως, με τον τομέα της Αρχαιολογίας να παραμένει υψηλά στις θέσεις 101-150.

Όπως αναφέρει ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Δημ. Καραδήμας το πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών (Arts & Humanities) βρίσκεται σε συνεχή άνοδο την τελευταία τριετία στις πλέον σημαντικές παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων, συμβάλλοντας παράλληλα στην βελτίωση της θέσης του Ιδρύματος σε αυτές.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα αποτελέσματα για τον Τομέα «Arts & Humanities» που δημοσίευσαν την περίοδο 2018-2021 τρεις εκ των πλέον αξιόπιστων κατατάξεων, η QS (Quacquarelli Symonds), η Times Higher Education και η US News Best Global Universities.

Οι εν λόγω κατατάξεις χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό αντικειμενικών κριτηρίων που αποτιμούν την ακαδημαϊκή φήμη, την ερευνητική παραγωγή και την απήχηση του παραγόμενου ερευνητικού έργου του τομέα σπουδών που εξετάζουν. Επίσης, στην περίπτωση της QS, αξιολογείται και η θέση και η επίδοση συγκεκριμένων θεματικών πεδίων που αποτελούν επιμέρους ενότητες του Τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών.

Εται, σημαντικές διακρίσεις επιφύλασσε η κατάταξη της QS το έτος 2021 για τις Κλασικές Σπουδές, την Αρχαία Ιστορία και την Αρχαιολογία (Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας Αρχαιολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην περίπτωση του Τομέα των Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας, η βελτίωση της ακαδημαϊκής φήμης την τελευταία τριετία, ήταν καταλυτικός παράγοντας της επιτυχούς εισόδου στα 70 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ των ετών 2019-2021, ο δείκτης ανέβηκε κατά 7,2%, ποσοστό εξαιρετικά σημαντικό για έναν δείκτη που καλύπτει το 60% της βαθμολογίας.

Στην περίπτωση του Τομέα της Αρχαιολογίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ΕΚΠΑ παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις θέσεις 101-150, κάτι που αποδεικνύει τη διαχρονική διάκριση του εν λόγω τομέα και τη διεθνή αναγνώρισή του.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024