Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα : Αστυνομική βία κατά 13χρονου καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί

Λάρισα : Αστυνομική βία κατά 13χρονου καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί

Περιστατικό αστυνομικής βίας κατά 13χρονου μαθητή στη Λάρισα καταγγέλουν εκπαιδευτικοί και γονείς. Η ΕΛΑΣ διερευνά την υπόθεση

Περιστατικό αστυνομικής βίας κατά 13χρονου μαθητή στη Λάρισα καταγγέλουν εκπαιδευτικοί και γονείς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης 30 Μαρτίου, στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα, όπου πέντε παιδιά κάθονταν στο πάρκο της περιοχής.

Όπως είπε γονέας ενός εκ των παιδιών στο τοπικό ειδησεογραφικό site paidis.com, στο πάρκο όπου βρίσκονταν τα παιδιά, περίπου στις 20.30, «ξαφνικά, τους κυκλώνουν 6-7 ενήλικα άτομα με μάσκες, χωρίς διακριτικά, χωρίς να τους συστηθούν, θαμπώνοντάς τους με φακούς στο πρόσωπο και αρχίζουν να τους διατάζουν να δείξουν τα χέρια τους, να τους ψιθυρίζουν διάφορα λόγια με άκομψο τρόπο, χωρίς τα παιδιά να μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς τους ζητούν. Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν, επειδή θεώρησαν ότι μάλλον ήταν θύματα ληστείας, λόγω της συμπεριφοράς και της εμφάνισης των εν λόγω ατόμων και η αντίδρασή τους είναι να προσπαθήσουν να απομακρυνθούν. Το ένα αγόρι της παρέας προσπαθώντας να απομακρυνθεί, για κακή του τύχη, το ακινητοποίησαν με λαβές και τον έριξαν με τρικλοποδιά στο έδαφος. Προσέξτε: 3-4 ενήλικα άτομα έπιασαν από το λαιμό και στη συνέχεια έριξαν βίαια στο έδαφος ένα 13χρονο. Αποτέλεσμα; O 13χρονος συμμαθητής της κόρης μου στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και τα υπόλοιπα 4 παιδιά σε κατάσταση σοκ, να τρέχουν, να φωνάζουν βοήθεια και να αναζητούν καταφύγιο στα πέριξ του πάρκου εμπορικά καταστήματα! Εκ των υστέρων και προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα παιδιά, τους δήλωσαν ότι ήταν αστυνομικοί».

Σύλλογος εκπαιδευτικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απευθύνεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  καταγγέλλοντας το γεγονός, ενώ ζητά και από την ΟΛΜΕ να κινητοποιηθεί για το ζήτημα.

Ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Το βράδυ της Παρασκευής, η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία διερευνά το περιστατικό:

«Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες, με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών που έλαβαν χώρα την 30ή Μαρτίου στη Λάρισα, κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος. Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024