Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία προέδρων Μπάιντεν - Ζελένσκι υπό τον φόβο κλιμάκωσης πολέμου στην Ουκρανία

Επικοινωνία προέδρων Μπάιντεν – Ζελένσκι υπό τον φόβο κλιμάκωσης πολέμου στην Ουκρανία

Αγωνία για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, κατά την οποία -σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο. Συζητήθηκαν διάφορα επίκαιρα θέματα ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό ζήτημα που πιθανότατα στάθηκε και η αιτία της συζήτησης, είναι η απειλή νέας κλιμάκωσης του πολέμου με τη Ρωσία. Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στο ουκρανικό κοινοβούλιο ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Ρουσλάν Χομτσάκ, σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας έχουν συγκεντρωθεί καθ’ όλο το μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία, στις υπό κατάληψη περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ καθώς και στην Κριμαία.

Ουκρανοί αναλυτές εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα υπάρχει κίνδυνος σοβαρής στρατιωτική κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας ενώ εξετάζοντας κυρίως δύο σενάρια: Αναζωπύρωση των συγκρούσεων στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ που ελέγχονται από τον ρωσικό στρατό και τους αυτονομιστές είτε μια επιχείρηση από τα Νότια για την κατάληψη εγκαταστάσεων ύδρευσης προκειμένου να παράσχουν ύδρευση στην Κριμαία.

“Ο πρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντερν μίλησε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Πρόδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε την ακλόνητη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας σε συνθήκες συνεχιζόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας στο Ντονμπάς και την Κριμαία” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που δημοσίευσε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024