Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά : Κρούσμα νοτιαφρικανικής μετάλλαξης σε μαθητή

Χανιά : Κρούσμα νοτιαφρικανικής μετάλλαξης σε μαθητή

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και Λέσβου

Ανησυχία στην Κρήτη προκάλεσε η ολοκλήρωση της γονιδιωματικής ανάλυσης σε 606 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 09 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2021.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και Λέσβου.

Δύο κρούσματα της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης του κοροναϊού εντόπισε η γονιδιωματική γονιδιωματική ανάλυση δειγμάτων από 09 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου. Στο Ηράκλειο, τα κρούσματα αφορούν σε δύο Ρώσους ναυτικούς οι οποίοι και νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Στα Χανιά ωστόσο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το κρούσμα με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού αφορά σε 12χρονο μαθητή, που αρχικά εντοπίστηκε θετικός στον covid από τις 15-18 Μαρτίου.

Το παιδί εντοπίστηκε θετικό στον ιό από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου, όμως η πιστοποίηση για το γεγονός ότι πρόκειται για κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού, ήρθε μόλις σήμερα.

Την περίοδο που ο μαθητής βρέθηκε θετικός στον ιό, προέκυψαν ακόμη 16 άτομα επιπλέον θετικά στον ιό, για τα οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι πρόκειται επίσης για κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού.

Σε ότι αφορά στην βρετανική μετάλλαξη τα κρούσματα στην Κρήτη είναι 447 και, συγκεκριμένα, 28 στα Χανιά, 80 στο Ρέθυμνο, 297 στο Ηράκλειο και 42 στο Λασίθι.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024