Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανανέωση με μια… επιστροφή για τo Skoda Kodiaq

Ανανέωση με μια… επιστροφή για τo Skoda Kodiaq

To επιβλητικό SUV της Skoda ετοιμάζεται πού σύντομα να υποδεχτεί την ανανεωμένη εκδοχή του η οποία θα επωφεληθεί από μια ευρεία γκάμα βελτιώσεων αλλά και από την επιστροφή της κορυφαίας έκδοσης vRS.

Η τσεχική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα δείγματα γραφής του ανανεωμένου Kodiaq εν όψει της επικείμενης πρεμιέρας του η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν τα πρώτα σκίτσα, το επταθέσιο SUV θα αποκτήσει ένα ακόμα πιο επιβλητικό στυλ χάρη και στην νέα όψη του η οποία αποτελείται από μια μεγαλύτερη γρίλια που περιστοιχίζεται από λεπτότερα φωτιστικά σώματα και συνδυάζονται με μεγαλύτερους και πιο επιθετικούς στη σχεδίαση, προβολείς ομίχλης.

Χαμηλότερα, ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρα φιλοξενεί μια επίσης φαρδύτερη εισαγωγή αέρα που εκτείνεται στο σύνολο του πλάτους του αυτοκινήτου, καταλήγοντας στα άκρα σε μια σαφώς πιο αιχμηρή σχεδίαση με περισσότερες ακμές.

Το μοναδικό τεκμήριο του πίσω τμήματος αφορά τα φωτιστικά σώματα τα οποία δείχνουν να υπακούν στον ίδιο πιο αιχμηρό αισθητικό κανόνα, υιοθετώντας ένα πολυπλοκότερο μοτίβο με έντονες γωνίες.

Εκτός από τα παραπάνω, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ψηφιακή αναβάθμιση του εσωτερικού στα πρότυπα του infotainment της νεότερης Octavia καθώς ο εμπλουτισμός των συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης που θα εναρμονιστούν με τις τελευταίες εξελίξεις στο τεχνολογικό οπλοστάσιο της Skoda.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες δεν αναμένεται να υπάρξουν θεαματικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την γκάμα η οποία θα εξακολουθεί να απαρτίζεται από κινητήρες βενζίνης 1,5 και 2,0 λίτρων με απόδοση 150 και 190 ίππων καθώς και δίλιτρους diesel  150 και 200 ίππους σε συνδυασμό με τετρακίνηση για τους ισχυρότερους εξ αυτών. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται στοχευμένες βελτιώσεις που θα αφορούν την αποδοτικότητα των συνόλων και υπό το σκεπτικό του ολοένα πιο ασφυκτικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η σημαντικότερη αλλαγή ωστόσο, αναμένεται να προέλθει από την κορυφή της γκάμας όπου αναμένεται να επιστρέψει η έκδοση vRS. Στη νέα εκδοχή της αναμένεται να εφοδιάζεται με το plug-in υβριδικό σύνολο των 245 ίππων που εξοπλίζει και την έκδοση επιδόσεων της Octavia.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι κατά πόσο η Skoda θα φιλτράρει την υβριδική τεχνολογία της Octavia και στον πυρήνα της γκάμας του Kodiaq προσφέροντας μια ακόμα plug-in υβριδική έκδοση με 204 ίππους καθώς και εκδόσεις E-Tec 110 και 150 ίππων με ήπια υβριδική τεχνολογία.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024