Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάκκαρη: Υπόκλιση στην ελληνίδα αθλήτρια από τα αστέρια του παγκοσμίου τένις

Σάκκαρη: Υπόκλιση στην ελληνίδα αθλήτρια από τα αστέρια του παγκοσμίου τένις

Η Σάκκαρη ισοπέδωσε την Οσάκα, Νο. 2 στον κόσμο και ανάγκασε όλο τον πλανήτη να υποκλιθεί μπροστά της – Αυτή ήταν η 12η top-10 νίκη της Μαρίας – Σερένα, Πλίσκοβα, Κβίτοβα, Σαμπαλένκα, Σβιτόλινα μερικά από τα… θύματα της Ελληνίδας τενίστριας.

Μέρες δόξας ζει το ελληνικό τένις, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να έχουν μπει δυναμικά στο 2021 και να έχουν πετύχει μεγάλες νίκες κόντρα σε μεγαθήρια του παγκοσμίου τένις.

Στο Αυστραλιανό Οπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μια ανεπανάληπτη ανατροπή απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρώτου Γκραντ Σλαμ της φετινής σεζόν. Χθες, η Μαρία Σάκκαρη με μια επική εμφάνιση ισοπέδωσε με 6-0, 6-4 το Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ναόμι Οσάκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που πραγματοποιείται στο Μαϊάμι.

Αυτή ήταν η 12η top-10 νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία στην καριέρα της έχει κερδίσει πολύ μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις, όπως είναι οι Σερένα Γουίλιαμς, Καρολίνα Πλίσκοβα, Πέτρα Κβίτοβα, Αρίνα Σαμπαλένκα, Ελίνα Σβιτόλινα και Σοφία Κενίν, ενώ χθες όπως προαναφέραμε υπέταξε την Οσάκα. Την δεύτερη καλύτερη τενίστρια στον κόσμο. Κάτοχο 4 τίτλων Γκραντ Σλαμ και νικήτρια του φετινού Αυστραλιανού Οπεν. Μια τενίστρια που φέτος είχε 13 νίκες σε 15 ματς.

Η Σάκκαρη δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή απέναντι στην Οσάκα και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη, που θα την επαναφέρει στο Top-20 της παγκόσμιας κατάταξης. Μια νίκη-επιβράβευση για την Μαρία, αλλά και για τον προπονητή της, Τόμι Χιλ, οι οποίοι δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις και βλέπουν ότι οι κόποι τους ανταμείβονται. Τo10.gr με αφορμή τη μεγάλη νίκη-πρόκριση απέναντι στην τενίστρια από την Ιαπωνία, σας θυμίζει τις σπουδαιότερες νίκες της Μαρίας Σάκκαρη.

Η πρώτη Top-10  νίκη

Το πρώτο… θύμα στη λίστα της Ελληνίδας τενίστριας ήταν η Καρολίν Βοζνιάκι το 2017. Η Ελληνίδα τενίστρια ως Νο. 80 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, είχε αντιμετωπίσει την Βοζνιάκι, Νο. 6 τότε στον κόσμο, για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά της Γουχάν. Ολοι πίστευαν ότι η Δανέζα θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην Σάκκαρη, αλλά η Μαρία είχε διαφορετική άποψη. Με μια σπουδαία εμφάνιση η συμπατριώτισσά μας επικράτησε με 7-5, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του τουρνουά. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη της top-10 νίκη, που την πανηγύρισε έξαλλα.

Ρώμη – Πλίσκοβα

Η δεύτερη Top-10 νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια ήρθε τον Μάιο του 2018. Η Μαρία ως Νο. 42 είχε αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα, Νο. 5 στον κόσμο, για τον δεύτερο γύρο του Rome Masters. Η Τσέχα με τα… φονικά σερβίς είχε πάρει το πρώτο σετ με 6-3, αλλά η Σάκκαρη στη συνέχεια έκανε την ολική ανατροπή και με 6-3, 7-5 πήρε τη νίκη και μαζί την πρόκριση για τον τρίτο γύρο.

Οι πέντε μεγάλες νίκες και ο τίτλος στο Ραμπάτ

Το 2019 ήταν η χρονιά της Σάκκαρη. Η συμπατριώτισσά μας κατάφερε να πετύχει 5 νίκες απέναντι σε top-10 τενίστριες και να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο σε επίπεδο WTA. Στο Ραμπάτ.

Η πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν ήρθε στο τουρνουά του Τσάρλεστον, στις ΗΠΑ. Η Μαρία ως Νο. 50 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε με 7-6, 6-3 την Κίκι Μπέρτενς, Νο. 6 στον κόσμο και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του τουρνουά.

Μετά από λίγες εβδομάδες, η Σάκκαρη κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο. Στο Μαρόκο. Στο τουρνουά που έγινε στο Ραμπάτ, με την Μαρία στον τελικό να κερδίζει την Γιοχάνα Κόντα με ανατροπή (2-6, 6-4, 6-1), δείχνοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι έχει ξεφύγει από την μετριότητα και ανήκει δικαιωματικά στην ελίτ του παγκοσμίου τένις.

Στα μέσα Μαϊου η Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε μια ακόμα σπουδαία νίκη. Αυτή τη φορά απέναντι στην Τσέχα, Πέτρα Κβίτοβα, Νο. 5 στον κόσμο, για τον τρίτο γύρο του Rome Masters. Η Μαρία, Νο. 39, επικράτησε με 2-1 σετ της αντιπάλου της και πέρασε στους «16» της χωμάτινης διοργάνωσης.

Το καλοκαίρι ήταν 2019 ήταν ονειρική για την Σάκκαρη. Η συμπατριώτισσάς μας «χτύπησε» κόκκινο και από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου πέτυχε τρεις νίκες απέναντι σε τενίστριες του top – 10.

Αρχικά, απέναντι στην Ελίνα Σβιτόλινα, στο Silicon Valley Classic. Η Μαρία, ως Νο. 30, νίκησε με 2-1 σετ (1-6, 7-6, 6-3) την Ουκρανή και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά. Στη συνέχεια πήγε στο Σινσινάτι και πέτυχε άλλες δύο μεγάλες νίκες απέναντι σε Κβίτοβα και Σαμπαλένκα.

Πρώτα κέρδισε την Τσέχα, Νο. 6 στον κόσμο, με 2-1 σετ για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης και στη συνέχεια την Λευκορωσίδα, Νο. 9 στην παγκόσμια κατάταξη, επίσης με 2-1 για τον τρίτο γύρο. Δύο νίκες που ήρθαν ενώ η Ελληνίδα τενίστρια βρισκόταν στο Νο. 33 της WTA.

Μπέντσιτς, Σερένα, Σβιτόλινα…

Το 2020 ακολούθησαν άλλες τρεις νίκες απέναντι σε Top-10 τενίστριες. Πρώτο… θύμα η Μπελίντα Μπέντσιτς, στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης. Η Μαρία, ως Νο. 21 πλέον, επικράτησε με 2-1 της Ελβετίδας, Νο. 5 τότε στην παγκόσμια κατάταξη και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η επόμενη μεγάλη νίκη ήρθε στο Σινσινάτι και ήταν απέναντι στην Σερένα Γουίλιαμς. Μια από τις καλύτερες τενίστριες στην ιστορία του αθλήματος. Η Σάκκαρη αντιμετώπισε την Αμερικανίδα για τον τρίτο γύρο του τουρνουά και επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ (5-7, 7-6, 6-1), αναγκάζοντας την Σερένα να υποκλιθεί μπροστά της. Μαζί και όλο τον πλανήτη.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Μαρία έβγαλε νοκ-άουτ για δεύτερη φορά την Ελίνα Σβιτόλινα. Ηταν στο τουρνουά που έγινε στην Οστράβα της Τσεχίας. Η Σάκκαρη, Νο. 23, είχε παίξει με την Ουκρανή, Νο. 5 τότε στον κόσμο, για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης και είχε κερδίσει με 2-0 σετ.

Δύο ακόμα… θύματα

Η λίστα συνεχώς μεγαλώνει. Φέτος, η συμπατριώτισσά μας έχει νικήσει δύο ακόμα μεγαθήρια. Τον περασμένο Ιανουάριο την Σοφία Κενίν, Νο. 4 στην παγκόσμια κατάταξη, με ανατροπή 2-1 (2-6, 6-2 6-0) για τα προημιτελικά του τουρνουά που έγινε στο Αμπου Ντάμπι. Χθες, αντιμετώπισε την Ναόμι Οσάκα, Νο. 2 στον κόσμο, για τους «8» του Miami Open και κατάφερε να κερδίσει με 2-0 σετ (6-0, 6-4). Μάλιστα, τόσο απέναντι στην Αμερικανίδα όσο και κόντρα στην Ιαπωνέζα, πήρε σετ με 6-0.

Η Μαρία κάθε χρόνο είναι και καλύτερη. Η συνεργασία της με τον Τομι Χιλ την έχει βελτιώσει πάρα πολύ και την έχει κάνει παίκτρια top επιπέδου. Όταν βρίσκει ρυθμό είναι ασταμάτητη και όποια την υποτιμήσει θα το πληρώσει ακριβά. Το έχουν βιώσει από πρώτο χέρι όσες προαναφέραμε…

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024