Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαρίσα Τριανταφυλλίδου : Η γοητευτική ηθοποιός του «Σιωπηλού Δρόμου» είχε λείψει από τις οθόνες μας

Μαρίσα Τριανταφυλλίδου : Η γοητευτική ηθοποιός του «Σιωπηλού Δρόμου» είχε λείψει από τις οθόνες μας

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία της τηλεοπτική παρουσία, η Μαρίσα Τριανταφυλλίδου μας θυμίζει τους λόγους που την ερωτευτήκαμε τόσα χρόνια νωρίτερα

Γεννημένη από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες δεύτερης γενιάς, στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, και φέροντας έναν «αέρα» και μια ποιότητα που σπανίζουν εκτός από την αυταπόδεικτη ομορφιά της, η Μαρίσα Τριανταφυλλίδου είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητη.

Από την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο, στο «Μαύρο Γάλα» του 1999, μέχρι τις μετρημένες στα δάχτυλα τηλεοπτικές της εμφανίσεις, η ηθοποιός με τα μαύρα μαλλιά και το αλαβάστρινο δέρμα έχει χαρίσει ερμηνείες με βάθος και πολλαπλές διαστάσεις.

Δέκα χρόνια μακριά από τις (μικρές) οθόνες μας

Οι περισσότεροι τη γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική μεταφορά του ημιτελούς αριστουργήματος του Μ. Καραγάτση, «ΔΕΚΑ», όπου ενσάρκωσε τον ρόλο της Μαρίας, μιας πόρνης γεμάτης γοητεία, τρυφερότητα και τσαγανό. Έγινε αμέσως εξαιρετικά δημοφιλής, χάρη στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο της. Όμως δεν μετατράπηκε σε τηλεοπτική σταρ: Επιλεκτική στις δουλειές της, απείχε από την τηλεόραση για μια δεκαετία, μέχρι να επιστρέψει φέτος στον «Σιωπηλό Δρόμο», την ολοκαίνουργια σειρά του MEGA, στην οποία θα υποδυθεί την Ιουλία, μια καθηγήτρια μουσικής που προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη την οικογένειά της – και που ενίοτε γίνεται υπερπροστατευτική με τον γιο της.

Η ίδια η Τριανταφυλλίδου, σε παλιότερες συνεντεύξεις της έχει αποδώσει μεγάλο μέρος της σημερινής της υπόστασης στην εμπειρία της μετανάστευσης, πρώτα ως προσφυγόπουλο τρίτης γενιάς στην Τασκένδη, αλλά κυρίως ως παλιννοστήσασα στην Ελλάδα σε ηλικία 7 ετών. Ξένη κι εδώ, ξένη κι εκεί, όπως πολλά παιδιά που επέστρεψαν στις πατρίδες των γονιών και των παππούδων τους, η πρώτη της επαφή με την Ελλάδα ήταν παράξενη: Οι μαμάδες των συμμαθητών της, έχει δηλώσει στο παρελθόν, είχαν ρωτήσει τη μητέρα της αν η ίδια και ο αδερφός της πάσχουν από κάτι μεταδοτικό, επειδή… έπιναν πολύ τσάι και έτρωγαν συχνά σούπες. Και από την άλλη, η ελληνική κοινωνία της εποχής ήταν πιο κλειστή – και σίγουρα λιγότερο πολυπολιτισμική – από εκείνη των πρώτων παιδικών της χρόνων.

Την ίδια στιγμή, οι καλλιεργημένοι γονείς της και ειδικά η λάτρης του θεάτρου, των βιβλίων και των τεχνών μητέρα της, την ενέπνευσαν να γίνει ηθοποιός.

Και ευτυχώς, γιατί αυτή η γυναίκα με τα αυστηρά ζυγωματικά και τα μάτια που καίνε σαν κάρβουνα έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να αποδώσει κάθε ρόλο που θα βρεθεί στη διαδρομή της.

Το έχει αποδείξει, για παράδειγμα, όταν δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Δουλειά της», του Νίκου Labôt, ενσαρκώνοντας την Παναγιώτα, μια αναλφάβητη νοικοκυρά που αναγκάζεται να γίνει καθαρίστρια, εξαιτίας της ανεργίας του συζύγου της. Για χάρη του ρόλου, η Τριανταφυλλίδου, μια από τις ομορφότερες ηθοποιούς της γενιάς της, πήρε 12 κιλά, έκανε περμανάντ στα μαλλιά της προκειμένου να σκληρύνουν, και επί ένα χρόνο απείχε από την αποτρίχωση των φρυδιών και του άνω χείλους. Μια μεταμόρφωση – και μια σωματική ταλαιπωρία – που δεν συνηθίζεται από τους ηθοποιούς στη χώρα μας.

Καριέρα και οικογένεια

Έκπληξη αποτελεί και το γεγονός ότι η Τριανταφυλλίδου έχει δυο κόρες, εκ των οποίων η μία ενήλικη. Αποφάσισε συνειδητά να γίνει μητέρα αμέσως μόλις αποφοίτησε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, κίνηση εξαιρετικά ασυνήθιστη για μια ηθοποιό. Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι η απόφαση αυτή λειτούργησε θετικά: Ούσα πιο κοντά στην ηλικία των κορών της, μπορούσε και να διαχειριστεί πιο ψύχραιμα τις… έκτακτες ανάγκες που προέκυπταν.

Άλλωστε η Τριανταφυλλίδου, όπως έχει δηλώσει, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το κομμάτι της καριέρας της – τουλάχιστον όχι με την έννοια που την έχουμε συνηθίσει, αφού η απόφασή της να ζήσει «μεταμορφωμένη» για έναν χρόνο για τις ανάγκες ενός ρόλου μόνο αδιαφορία δεν δείχνει. Παρά τα σημαντικότατα βραβεία που έχει αποσπάσει κατά καιρούς, τη σκληρή της δουλειά, το ταλέντο της, δική της φιλοδοξία ήταν, από ό,τι έχει κατά κατά καιρούς δηλώσει, η ίδια η ζωή και η επαφή με τους ανθρώπους της.

Και δεν είναι να σοκάρεται κανείς: Πώς αλλιώς θα μπορούσε να σκέφτεται το κορίτσι που κάποτε είδε τους μορφωμένους γονείς της να μετατρέπονται σε χειρώνακτες, κατά την επιστροφή στην Ελλάδα, πριν καταλήξουν εντέλει διευθυντές;

Τι γνωρίζουμε για τον «Σιωπηλό Δρόμο» που θα την ξαναφέρει στις οθόνες μας;

Ο «Σιωπηλός Δρόμος», η νέα δραματική σειρά με την υπογραφή του κορυφαίου συγγραφικού διδύμου Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη και σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη έρχεται στο MEGA.

Κινηματογραφική αισθητική υψηλών προδιαγραφών, ερμηνείες που θα συγκλονίσουν και ένα καστ σπουδαίων πρωταγωνιστών σε μία σειρά που υπόσχεται να καθηλώσει τους τηλεθεατές.

Την πρωτότυπη μουσική της σειράς υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Ρέγκλης, που «έντυσε» μουσικά το τρέιλερ της ταινίας «Παράσιτα», η οποία απέσπασε 4 βραβεία Όσκαρ το 2020.

Ένα σχολικό λεωφορείο. Εννέα μαθητές. Μία καλοστημένη ομαδική απαγωγή.

Ένα αναπάντεχο γεγονός έρχεται να ταράξει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή μιας εύρωστης κοινωνίας. Τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου χάνονται ξαφνικά, ένα πρωινό. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται εννέα μαθητές του δημοτικού, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μια συνοδό. Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με μία ομαδική απαγωγή. Μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων. Μία ολόκληρη κοινωνία κλυδωνίζεται. Ένα παζλ υπόπτων σχηματίζεται, πάθη μυστικά και ίντριγκες, αποκαλύπτονται. Τα προσωπεία πέφτουν και οι κρυφές ζωές των πρωταγωνιστών βγαίνουν στο φως.

Αντιμέτωποι με μια εφιαλτική πραγματικότητα οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες. Θα καταφέρουν να διαβούν τον «Σιωπηλό Δρόμο» για να φτάσουν στην αλήθεια, στην εξιλέωση και τελικά στη λύτρωση;

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Φαμέλη.

Τι κρύβεται στο τέλος του «Σιωπηλού Δρόμου»; Οι απαντήσεις έρχονται στο MEGA.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΡΔΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΣΕΝΑΡΙΟ: ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΚΟΒΑΛΗΣ – ΜΕΛΙΝΑ ΤΣΑΜΠΑΝΗ

ΔΙΕΥΘ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΡΑΜΟΝ ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΡΑΝΙΑ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

LINE PRODUCER: ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

EX. PRODUCER: ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ – ΠΑΘΗ ΚΑΤΣΟΥΦΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: FILMIKI PRODUCTIONS

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024