Επιδόματα ανεργίας : Πώς, πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση για όσα έληξαν τον Μάρτιο
Αναλυτικές οδηγίες από τον ΟΑΕΔ
Τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, για τα νέα μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας, ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους ότι η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο θα υλοποιηθεί ως εξής:
Μετά τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που αναμένεται εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος, η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).
Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:
– Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
– Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως).
– Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).
Η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης.
Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.
- Με επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου απαντά το Ιράν στα πλήγματα των ΗΠΑ – Χτύπημα και σε 2ο πλοίο στα Στενά
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Γαλακτοκομικά: Αυξήθηκε 11% το διεθνές εμπόριο – Το τυρί παραμένει η «ατμομηχανή» του κλάδου
- Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί – Προφυλακίστηκαν οι δυο ένστολοι
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442