Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπασκόνια διέλυσε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (97-82)

Η Μπασκόνια διέλυσε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (97-82)

Η Μπασκόνια «βομβάρδισε» τον Παναθηναϊκό από το τρίποντο, επικρατώντας εύκολα στο ΟΑΚΑ με σκορ 82-97.

Η Μπασκόνια ήταν… καυτή πίσω από τη γραμμή των 6,75 εκτελώντας τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και παίρνοντας μια τεράστια νίκη που τη βάζει για τα καλά στο κόλπο για τη είσοδο της στην οκτάδα και τα πλέι-οφ της Euroleague.

Οι Βάσκοι ήταν καταιγιστικοί όχι μόνο από το τρίποντο όπου είχε το εντυπωσιακό 14/20 (70%) αλλά και στην άμυνα βγαίνοντας πολλές φορές στον αιφνιδιασμό, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που μετά την πρώτη περίοδο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό που επέβαλαν οι φιλοξενούμενοι.

Κορυφαίοι για το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν οι Ρόκας Γκιεντράιτις, Ακίλε Πολονάρα και Ζόραν Ντράγκιτς οι οποίοι είχαν πάνω από είκοσι πόντους, αφού τελείωσαν την αναμέτρηση καταγράφοντας 25, 22 και 22 αντίστοιχα διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του τριφυλλιού. Από την ομάδα του Όντεντ Κάτας εκείνος που προσπάθησε περισσότερο ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 22 πόντους, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, ενώ καλός ήταν και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος που είχε 14.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά τον αγώνα και με οδηγό τον Ντίνο Μήτογλου μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό έχοντας ένα μικρό προβάδισμα. Ωστόσο η Μπασκόνια με τον… καυτό Ακίλε Πολονάρα να πυροβολέι πίσω από της γραμμή του τριπόντου πήρε τα ηνία εκμεταλλευόμενη και την αστάθεια που έβγαλαν οι παίκτες του Όντεντ Κάτας.

Η συνέχεια δεν ήταν τόσο καλή για το «τριφύλλι» που έμεινε πίσω στο σκορ, περίπου μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Από εκεί και πέρα με τον Μήτογλου να συνεχίζει το… βιολί του η διαφορά μειώθηκε αφού η «πράσινη» άμυνα έσφιξε. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Βάσκους μπροστά 41-49.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Βάσκοι συνέχισαν να παίζουν σε υψηλούς ρυθμούς, διευρύνοντας το προβάδισμα σε διψήφια επίπεδα, με τον Πολονάρα και τον Γκιεντράιτις να μην σταματούν και να βάζουν δύσκολα στην άμυνα του Παναθηναϊκού που δε έβρισκε τρόπο να τους σταματήσει.

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι με τους παίκτες της Μπασκόνια να συνεχίζουν τον «βομβαρδισμό» και να παίρνουν στο τέλος μια εύκολη νίκη που τους βάζει βαθμολογικά σε μια καλή θέση.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024