Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την προανακριτική για Παππά – Τα μεσάνυχτα το αποτέλεσμα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στη Βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά. Η ψηφοφορία είναι μυστική και λόγω των μέτρων για την πανδημία όπου οι βουλευτές θα ψηφίζουν σε ομάδες των 50, ανά ημίωρο
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στη Βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά. Η ψηφοφορία είναι μυστική και λόγω των μέτρων για την πανδημία όπου οι βουλευτές θα ψηφίζουν σε ομάδες των 50, ανά ημίωρο, η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει αρκετή ώρα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το αποτέλεσμα δεν θα έχει βγει πριν από τα μεσάνυχτα.
Απαιτούνται 151 ψήφοι
Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και για τη σύσταση της προανακριτικής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία επί των 300 βουλευτών, δηλαδή απαιτούνται 151 ψήφοι υπέρ της σύστασης της προανακριτικής επιτροπής.
Στην ψηφοφορία δεν μετέχει ο Νίκος Παππάς, κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση για την άσκηση δίωξης.
Επισημαίνεται ότι η μυστική ψηφοφορία μπορεί να γίνει τόσο με τη φυσική παρουσία των βουλευτών όσο και με επιστολική ψήφο, μετά την τροποποίηση του άρθρου 70Α του Κανονισμού της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής έχουν καταθέσει 30 βουλευτές της ΝΔ και κατά την ψηφοφορία αναμένεται να επικυρωθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ τάσσονται υπέρ της προανακριτικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει, οι βουλευτές του ΚΚΕ θα ψηφίσουν παρών, ενώ απέχουν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.
Δύο σοβαρά αδικήματα
Σημειώνεται ότι με βάση την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής για το Νίκο Παππά αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για δύο σοβαρά αδικήματα το ένα σε βαθμό κακουργήματος και το άλλο σε βαθμό πλημμελήματος.
Συγκεκριμένα, για τον άλλοτε κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στενότατο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, ουσιαστικά νούμερο 2 της τότε κυβέρνησης, ζητείται να ελεγχθεί για ενδεχόμενη δωροληψία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) αλλά και για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα).
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
- Capital Economics: Οι πέντε κίνδυνοι για την οικονομία το 2026 – Η πραγματική δύναμη ανατροπής
- Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την εξυπηρέτηση πελατών
- Παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς: Πλαστά διαβατήρια, εικονικοί ιδιοκτήτες και 488 υποθέσεις μέσα σε δύο χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442