Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπακογιάννη : Η Τουρκία φοβάται τις σχέσεις Μητσοτάκη - Μπάιντεν

Μπακογιάννη : Η Τουρκία φοβάται τις σχέσεις Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Η κ. Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση μια τέτοια συνάντηση πρέπει να προετοιμαστεί καλά

«Η Τουρκία φοβάται τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν», τόνισε σε σημερινή τηλεοπτική της συνέντευξη η Ντόρα Μπακογιάννη. «Εννοείται ότι φοβάται πάρα πολλά γιατί ξέρει πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση και με τον Μπάιντεν και με την Επιτροπή Εξωτερικών η οποία είναι πανίσχυρη με τον Μενέντες» υπογράμμισε η βουλευτής, προσθέτοντας πως αυτή την στιγμή έχουμε μια αποκλιμάκωση της έντασης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάθε περίπτωση μια τέτοια συνάντηση πρέπει να προετοιμαστεί καλά.

«Η Ελλάδα δεν φοβάται ποτέ τον διάλογο» τόνισε.

Δυστυχώς για τον πρόεδρο Ερντογάν, αυτή η εθνικιστική στροφή που έχει κάνει δεν του έφερε τα αναμενόμενα δημοσκοπικά, ζούμε αυτή τη στιγμή, τα αποτελέσματα της πολιτικής του πρόσθεσε η Κα Μπακογιάννη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως ο Τούρκος Πρόεδρος ήθελε να τα έχει «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

«Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν του αναγνώρισε κανείς αυτό το δικαίωμα» συνόψισε εκτιμώντας πως αυτός τώρα βρίσκεται πάρα πολύ πιεσμένος ανάμεσα σε Ρωσία και Αμερική, χώρες οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές όταν πιέζουν.

Όπως εξήγησε η κ. Μπακογιάννη, και οι Ρώσοι δεν είναι παιδάκια και οι Αμερικάνοι ιδιαίτερα με τον Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν μια χώρα που θέλουν να ανήκει στην Δύση, να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.

Την ίδια ώρα και οι τελευταίες ευρωπαϊκές αποφάσεις είναι πολύ συγκεκριμένες ως προς το μήνυμα του στον Ερντογάν, επεσήμανε η βουλευτής.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία διάβασε σωστά αυτά που οι Ευρωπαίοι της είπαν», δήλωσε συγκεκριμένα.

Η κ. Μπακογιάννη συνόψισε πως αυτό που επιθυμούμε στρατηγικά είναι να έχουμε έναν γείτονα που να αποδέχεται τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης και αντ`αυτού στο τώρα έχουμε μια Τουρκία που σαφώς παρανομεί.

«Η βούληση μας όμως είναι να την φέρουμε σε κάποιο λογαριασμό», κατέληξε.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024