Με αφορμή την Εθνική Επέτειο η Μόνικα Χριστοδούλου μοιράστηκε με το κοινό ένα τραγούδι για την Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Ellas 21».

Το τραγούδι «ELLAS 21» ανέβηκε και στο επίσημο κανάλι της στο Youtube σε στίχους του Σταύρου Ξενίδη και δική της μουσική.

Η Μόνικα επέλεξε ως artwork τον πίνακα του γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου (La Grèce sur les ruines de Missolonghi)», η έμπνευση του οποίου προήλθε από την μάχη των Ελλήνων στην τρίτη πολιορκία του Μεσολογγίου.

Το τραγούδι «ELLAS 21», ακούστηκε πολύ τα τελευταία 24ωρα αλλά και σχολιάστηκε πολύ, σε αρκετές περιπτώσεις με αρνητικό τρόπο.

Το κομμάτι κινείται σε ασυνήθιστους μουσικούς δρόμους καθώς συνδυάζει το πομπώδες χορωδιακό ύφος με πιο σύγχρονες μουσικές φόρμες ενώ η ερμηνεία – απαγγελία της Μόνικα, σε κάποιο σημείο, παραπέμπει σε χορό αρχαίας τραγωδίας.

Ίσως αυτή ασυνήθιστη και απρόβλεπτη μουσική ανάμειξη να ξένισε αρκετούς που έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά στα social media το νέο αυτό μουσικό εγχείρημα της τραγουδοποιού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο