Χωρίς να συνυπολογίζονται οι γραπτές άδειες μετακίνησης

Τα 775 εκατομμύρια έχει φτάσει ο αριθμός των sms που εστάλησαν στο 13033 για μετακίνηση κατά τη διάρκεια toy lockdown με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αναφέρει στη Βουλή πως δεν αργεί η στιγμή που θα καταργηθεί η άδεια κυκλοφορίας με μηνύματα.

Το εξωπραγματικό νούμερο των γραπτών μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου με τις έξι επιλογές προς μετακίνηση, τις περιόδους Μαρτίου – Μαΐου και από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, έκανε γνωστό στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε μάλιστα, σε αυτό δεν συνυπολογίζονται οι γραπτές άδειες μετακίνησης. «Σε όλο τον κόσμο οι περιορισμοί με τα μηνύματα είχαν ως μέσο βεβαίωσης το χαρτί, εμείς θέλαμε να δώσουμε μια εναλλακτική με άμεση την απάντηση και χρησιμοποιήσαμε το sms», ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜέΡΑ 25.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των αποστολέων, σημειώνοντας πως μετά την αποστολή και του επιβεβαιωτικού μηνύματος για μετακίνηση, τα ηλεκτρονικά μηνύματα διαγράφονται χωρίς επεξεργασία.

Ο ίδιος, υπογράμμισε,  την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων έναντι της πανδημίας, προκειμένου όπως είπε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ελέγχου ιδίως εκείνων που επιδιώκουν να τα παραβιάσουν με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και με στόχο την ανακοπή της διασποράς της πανδημίας. Τόνισε, άλλωστε ότι ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί πανευρωπαϊκά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr