Ανάμεσα στα λίγα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για την προσωπική του ζωή, φαίνεται πως ο ηθοποιός είχε συγγένεια με ένα πολύ γνωστό τραγουδιστή

Υπήρξε ένας από τους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. O  λόγος για τον Αντώνη Παπαδόπουλο.

Πρόκειται για μια χαρακτηριστική «φιγούρα» του ελληνικού κινηματογράφου, όπως ισχύει και για την περίπτωση του Θανάση Βέγγου, από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ενσάρκωνε, συνήθως δευτερεύοντες κωμικούς ρόλους, και ήταν ο αφελής, ο γκρινιάρης και ο παραπονεμένος.

Πρωταγωνίστησε με τον Θανάση Βέγγο στη σειρά των σουρεαλιστικών κωμωδιών του πράκτορα Θου Βου «μυστικός πράκτορας», ως βοηθός του Βέγγου, αλλά και σε πολλές άλλες. Πρωταγωνίστησε επίσης, σε αρκετές ταινίες στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπως στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Πέθανε από καρκίνο σε ηλικία μόλις 51 ετών και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο.

Αντώνης Παπαδόπουλος: Θείος του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου

Ανάμεσα στα λίγα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για την προσωπική του ζωή, φαίνεται πως ο ηθοποιός είχε συγγένεια με ένα πολύ γνωστό τραγουδιστή. Ο λόγος για τον Χρήστο Θηβαίο.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε μια αδελφή τη Μαρία, που έκανε έναν γιο, τον Χρήστο. Ο πατέρας του Χρήστου Θηβαίου ήταν μεγάλος σε ηλικία. Για αυτό ο μουσικός ανέπτυξε ιδιαίτερη σχέση με τον θείο του. Και ο μουσικός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τον Αντώνη Παπαδόπουλο, ο οποίος, όπως έχει αναφέρει, τον μύησε κατά κάποιο τρόπο στα μυστικά της ζωής και της «αλητείας».

Ο Χρήστος Θηβαίος έχει περιγράψει τον θείο του σαν ένα ευαίσθητο άνθρωπο με πολύ χιούμορ, που του δίδαξε την καλοσύνη χωρίς πολλά λόγια, αλλά μέσα από τη σιωπή του. Ο ηθοποιός κληροδότησε στον ανιψιό του και μια συνήθεια που την κρατάει μέχρι σήμερα: Το να πίνει μπίρες. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος συνήθιζε να καταναλώνει πολλά λίτρα μπύρας και να κάνει απολαυστικές συζητήσεις με απλούς ανθρώπους. Ο μουσικός, που τον έβλεπε σαν πατέρα του, τον μιμήθηκε και σήμερα χαρακτηρίζει τη συνήθεια αυτή «βίτσιο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr