Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί πέσαμε να φάμε την Ντόρα;

Γιατί πέσαμε να φάμε την Ντόρα;

Η πρώην υπουργός είπε ότι είναι προτιμότερο να πάει ο κόσμος σε ανοιχτούς χώρους από το να παραμείνει στο σπίτι και να γίνουν συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, όπου ο κίνδυνος της διασποράς είναι μεγάλος

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν…Η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια» λέει το κλέφτικο δημοτικό τραγούδι.

Όχι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν κάνει μήτε πόλεμο, μήτε αντάρτικο. Η βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός είπε μια μεγάλη αλήθεια που όμως σκεπάστηκε πίσω από την φράση «εμένα δεν με κρατάει κανένας» και «θα πάω Πάσχα στην Κρήτη».

Τι είπε η Ντ. Μπακογιάννη; Μια μεγάλη αλήθεια πέρα από την φράση που κυριαρχεί. Εξάλλου, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα, ως βουλευτής Χανίων προφανώς και μπορεί ελεύθερα να πάει στην Κρήτη. Τι ήθελε όμως να πει με την φράση της; Ό,τι επί της ουσίας οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο.

Όλοι είδαμε τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες, σε πάρκα, παραλίες, προκυμαίες, πλατείες. Ολοι σχεδόν έξω που οδηγείτε κανείς στο ερώτημα «και γιατί δεν ανοίγει η εστίαση και τα καφέ με αυστηρούς περιορισμούς» αντί όλο αυτό το μπάχαλο και η αναρχία που επικρατεί.

Η πρώην υπουργός είπε ότι είναι προτιμότερο να πάει ο κόσμος σε ανοιχτούς χώρους από το να παραμείνει στο σπίτι και να γίνουν συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, όπου ο κίνδυνος της διασποράς είναι μεγάλος. Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι καλύτερα να ψήσει κάποιος στην αυλή του χωριού από το να μαζευτούμε 10 σε ένα διαμέρισμα στην πόλη.

Ας εστιάσουμε στην ουσία της τοποθέτησης και όχι στο ιντριγκαδόρικο «εμένα δεν με σταματάει κανείς και θα πάω στην Κρήτη το Πάσχα». Πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας θέλει να μετακινηθεί για Πάσχα στην επαρχία. Εχει κανείς διάθεση από την πλειοψηφία να κολλήσει τους δικούς του ανθρώπους και ειδικά τους γεροντότερους, γονείς ή παππούδες; Προφανώς όχι.

Αυτή τη στιγμή η έλλειψη κοινωνικοποίησης με τον συνεχή εγκλεισμό δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Ας επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό τις ημέρες του Πάσχα. Θα έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες, θα γίνουν περισσότερα τεστ και βέβαια να υπάρχουν οι αναγκαίοι περιορισμοί στην περιφέρεια. Μπορεί να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας, όπως π.χ. να γίνονται τεστ για όσους θέλουν να μετακινηθούν.

Οι πολίτες πλέον δεν ακούνε, δεν συμμορφώνονται, αρνούνται να δεχθούν τα μέτρα, έχουν κουραστεί ψυχολογικά κυρίως με όσα αντιφατικά ακούνε και από τους λαλίστατους επιστήμονες.

Ήρθε η ώρα της άρσης των περιορισμών και όπως γράφουν και όλα τα εγχειρίδια ηγεσίας, και αυτά στο Χάρβαρντ, οι ηγεσίες πρέπει να σηματοδοτούν και να προσδιορίζουν τη λήξη της κρίσης για να πειστούν οι πολίτες να ακολουθήσουν.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024