Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουέζ : Κινείται η πρύμνη του πλοίου που έφραξε τη Διώρυγα

Σουέζ : Κινείται η πρύμνη του πλοίου που έφραξε τη Διώρυγα

Σε τελευταία εξέλιξη, ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ δήλωσε ότι οι προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου επέτρεψαν στην πρύμνη να κινηθεί και στο πηδάλιο και την προπέλα του να λειτουργήσουν ξανά

Για 5η ημέρα παραμένει κλειστή η Διώρυγα του Σουέζ μετά την προσάραξη του τεραστίων διαστάσεων φορτηγού πλοίου «Ever Given», με τις προσπάθειες ρυμούλκησής του να είναι εντατικές τις τελευταίες ώρες.

Σε τελευταία εξέλιξη, ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ δήλωσε ότι οι προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου επέτρεψαν στην πρύμνη να κινηθεί και στο πηδάλιο και την προπέλα του να λειτουργήσουν ξανά, ωστόσο δεν μπόρεσε να προβλέψει πότε θα μπορέσει να ρυμουλκηθεί το πλοίο.

Αν αποτύχει η απόπειρα αποκόλλησης, θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια την Κυριακή το πρωί, όπως δήλωσαν τρεις πηγές που γνωρίζουν τα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις πηγές, για να αποκολληθεί το πλοίο θα πρέπει να απομακρυνθούν τόνοι άμμου γύρω από την πλώρη του. Οι βυθοκόροι είχαν έως την Παρασκευή απομακρύνει περίπου 20.000 τόνους άμμου γύρω από την πλώρη του πλοίου, ωστόσο η επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφους ανεστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

321 πλοία εγκλωβισμένα στη Διώρυγα του Σουέζ

Με τα δεδομένα αυτά, θολή παραμένει η κατάσταση για το πότε θα επαναλειτουργήσει η Διώρυγα του Σουέζ.

Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Οσάμα Ραμπία, υποστήριξε πως μέχρι τώρα 321 πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα, ελπίζοντας ότι θα επιτευχθεί η διάνοιξη από τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, προχωρούν εργασίες γεώτρησης στη θέση του πλοίου, ενώ μεγάλες εταιρείες διάσωσης συμμετέχουν στην προσπάθεια αποκόλλησης.

Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Ραμπία, το πλοίο δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ρύπανση. Ενώ, επισήμανε πως αρκετές χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια, τονίζοντας ότι η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ μελετά την αξιοποίησή τους ως εναλλακτικό σχέδιο.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024