Πολλοί Γάλλοι, κουρασμένοι από το lockdown που ισχύει στη χώρα τους, συρρέουν στην Ισπανία διασχίζοντας τα σύνορα

Η Ισπανία θα ζητά αρνητικό τεστ για τον κοροναϊό στις χερσαίες αφίξεις από τη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, εν μέσω της αύξησης στις αφίξεις από τη Γαλλία και της αύξησης του ρυθμού μόλυνσης από τον κοροναϊό στην Ισπανία.

Για τις χερσαίες αφίξεις στην Ισπανία από περιοχές υψηλού κινδύνου πρέπει να παρουσιάζεται αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν από την άφιξη.

«Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ισχύσει μέχρι η κυβέρνηση να κηρύξει τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της Covid-19» ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Το μέτρο αυτό δε θα αφορά τους οδηγούς φορτηγών, τους διασυνοριακούς εργαζομένους και όσους κατοικούν μόνιμα σε απόσταση εντός 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Πολλοί Γάλλοι, κουρασμένοι από το lockdown που ισχύει στη χώρα τους, συρρέουν στην Ισπανία διασχίζοντας τα σύνορα, για να απολαύσουν τα μπαρ και τα εστιατόρια που λειτουργούν σε ανοιχτούς χώρους σε περιοχές όπως η Μαδρίτη.

Αλλά ο ρυθμός μόλυνσης από τον κοροναϊό στην Ισπανία συνέχισε την ανοδική του πορεία σταθερά την περασμένη εβδομάδα υποδηλώνοντας ότι κινδυνεύει να ανατραπεί η μακρά μείωση που είχε καταγραφεί.

Ο ρυθμός μόλυνσης, ο οποίος μετράται κατά τις 14 ημέρες που έχουν προηγηθεί, αυξήθηκε χθες σε 138,6 ανά 100.000 ανθρώπους, από 134 που ήταν την Πέμπτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε 7.586 νέα κρούσματα κοροναϊού ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 3,26 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της Covid-19 αυξήθηκε κατά 590 και ανήλθε σε 75.010.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι όσες έχουν χαρακτηριστεί έτσι από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών.

Ο χάρτης του κέντρου δείχνει ότι σε αυτές περιλαμβάνεται ολόκληρη η Γαλλία.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr