Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαγγέλης Γραμμένος : Μια αγιογραφία για μια… φωτογραφία

Βαγγέλης Γραμμένος : Μια αγιογραφία για μια… φωτογραφία

Μόνο για νόμπελ δεν τον έχουν προτείνει ακόμη τα «λιβανιστήρια», τον τέως πρόεδρο της ΕΠΟ

Είναι στιγμές που δεν μπορείς να αποφασίσεις αν για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να γελάς ή να λυπάσαι. Μια τέτοια σήμερα, είναι και η τελευταία με περιεχόμενο τον Βαγγέλη Γραμμένο. Τον «ακέφαλο καβαλάρη» της ΕΠΟ που μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

«Φοβερός», «τρομερός», «κύριος». «Πήγε το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά». Ναι, τέτοιες μπούρδες σε κείμενα ανώνυμα μιας και κανείς δεν έχει κουράγιο να τα υπογράψει. Ούτε καν στο site του Καλπαζίδη. Γιατί ακόμη και η ντροπή έχει τα όρια της.

«Έφερε τρεις πρωταθλητές», «έφερε το VAR», «τους ξένους διαιτητές». Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι ανακάλυψε και το εμβόλιο για τον covid, ο συμπαθής δικηγόρος από τη Βόρειο Ελλάδα. Και ο ίδιος να τα έγραφε, θα έκοβε κάτι.

Ο Γραμμένος αποδείχθηκε μια καταστροφική επιλογή. Γιατί απλούστατα αυτοί που θα έκαναν κουμάντο είχαν αποφασίσει προκαταβολικά να τον… παρκάρουν στην άκρη. Δεν συμμετείχε πουθενά. Δεν πήρε καμία σοβαρή απόφαση. Η διοίκηση του εξαντλήθηκε στο να επιτρέψει οι 80 υπάλληλοι της χρεωμένης ΕΠΟ να γίνουν 150 και η Ομοσπονδία να χρεοκοπήσει. Και στο να κάνει δύο Γενικές Συνελεύσεις στο «Μακεδονία» του Ιβάν, έτσι για το ονόρε. Τα υπόλοιπα είναι για μικρά παιδιά.

Το VAR το πλήρωσε η Κυβέρνηση και μάλιστα 3 φορές πάνω από την αξία του (σε μια υπόθεση για Εισαγγελέα), με την πρώτη αγορά να μην περιλαμβάνει την περίφημη γραμμή του οφσάιντ.

Τους ξένους διαιτητές τους έφερε η UEFA και η FIFA όταν κατάλαβαν τι σύστημα έχει αρπάξει από τον λαιμό το ποδόσφαιρο.
Και όσο για τους τρεις πρωταθλητές; Εδώ τα λόγια είναι περιττά.

Ο Γραμμένος είναι ο πρόεδρος που δεν άνοιξε το στόμα του όταν ο Σαββίδης μπούκαρε με τη πιστόλα στη Τούμπα. Που δεν άνοιξε το στόμα του, όταν οι χουλιγκάνοι έπαιρναν προσκλήσεις και ήταν στα επίσημα των «κεκλεισμένων των θυρών» τελικών ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Που δεν άνοιξε το στόμα του, όταν διαλύθηκε η εθνική ομάδα σε δύο χρόνους.

Είναι κάποιος που η ΑΕΚ δεν λογάριασε ποτέ, ελέγχοντας την παρτίδα. Η χρήσιμη δικαιολογία προς τον Ιβάν ότι πρόεδρος είναι κάποιος «δικός του».

Γιατί επιχειρούν σήμερα την αγιογραφία; Διότι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεπλύνουν μια τετραετία ντροπής. Ίσως και για να στείλουν ένα μήνυμα στον Θοδωρή Ζαγοράκη. Να είναι και εκείνος υπάκουος, να μην ανοίγει το στόμα του. Και όταν θα φύγει θα του ετοιμάσουν και εκείνου ανάλογα θριαμβευτικά κείμενα.

Μεταξύ μας: Τα κίνητρα δεν αφορούν κανέναν. Το ρημάδι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το θέμα. Αλλά αυτό όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα με τις εκλογές της ΕΠΟ, δεν το γλιτώνει τίποτα.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024