Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague: Ώρα μηδέν για το ελληνικό μπάσκετ - Πρώτη φορά τέτοια αποτυχία

Euroleague: Ώρα μηδέν για το ελληνικό μπάσκετ – Πρώτη φορά τέτοια αποτυχία

Πρώτη φορά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μένουν εκτός φάσης των νοκ-άουτ με το νέο σύστημα. Τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ελληνικές ομάδες έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη Euroleague έχοντας συνολικά εννέα τίτλους (έξι ο Παναθηναϊκός, τρεις ο Ολυμπιακός) και αρκετούς ακόμα τελικούς, όντας από τους συλλόγους που έχουν κερδίσει τον σεβασμό και θεωρούνται ως μεγαθήρια.

Τα τελευταία χρόνια όμως με την πτώση που είδαμε στα μπάτζετ των «αιωνίων» και σε συνδυασμό με τα πολλά χρήματα που έβαλαν ομάδες όπως η Φενέρ και η Εφές, οι πιθανότητες τους να μπαίνουν στην οκτάδα μειώθηκαν σημαντικά, αλλά παρ’ όλα αυτά μία εκ των δύο τουλάχιστον έβρισκε τον τρόπο να τα καταφέρνει.

Φέτος όμως και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούν από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας τους και μετά τη χθεσινή (26/3) ήττα των Πειραιωτών, η Ελλάδα θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση για πρώτη φορά με το νέο σύστημα, αφού κανείς τους δεν θα δώσει το «παρών» στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Στη Euroleague μόνο άλλες δύο φορές έχει συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς τη διετία 2002-03 και 2003-04 οι δυο τους έφτασαν μόνο μέχρι το Top 16 μένοντας εκτός των νοκ-άουτ.

Από την περίοδο 2016-17 όπου οι άνθρωποι της Euroleague αποφάσισαν να υπάρχει μία κανονική περίοδος όπου όλοι θα παίζουν με όλους και οι πρώτοι οκτώ θα προκρίνονταν στα νοκ-άουτ, πάντα υπήρχε «γαλανόλευκο» άρωμα στη διαδικασία.

Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Παναθηναϊκός «σκουπίστηκε» από τους Τούρκους με 3-0 νίκες στα πλέι-οφ.

Την επόμενη σεζόν, οι ερυθρόλευκοι έμειναν εκτός από την Ζάλγκιρις Κάουνας παρότι είχαν πλεονέκτημα έδρας, χάνοντας με 3-1 νίκες και οι Πράσινοι έχασαν με τη σειρά τους 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης αν και εκείνοι είχαν πλεονέκτημα.

Την περίοδο 2018-19 οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να μπουν στην οκτάδα και συνεπώς στα πλέι-οφ, όμως η Ελλάδα δεν έλειπε αφού το τριφύλλι τα κατάφερε, χάνοντας όμως και πάλι από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 νίκες.

Τέλος, η περσινή χρονιά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, όπως όλοι γνωρίζουμε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τις δύο ελληνικές ομάδες να βρίσκονται σε εκείνο το σημείο εκτός της ζώνη των πλέι-οφ, χωρίς όμως να ξέρουμε αν αυτό θα διατηρούνταν μέχρι το τέλος.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024