Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ανοιξιάτικο καιρό φεύγει ο Μάρτιος

Με ανοιξιάτικο καιρό φεύγει ο Μάρτιος

Μια ανοιξιάτικη πορεία θα πάρει η τελευταία βδομάδα του Μαρτίου

Μια ανοιξιάτικη πορεία θα πάρει η τελευταία βδομάδα του Μαρτίου.

Μετά το σύντομο διάλειμμα… κρύου, φαίνεται ότι η άνοιξη επιστρέφει και μαζί μα την άνοιξη επιστρέφει και ο ήλιος, αλλά και πιο καλές θερμοκρασίες για την εποχή. Οι βροχές θα περιοριστούν αρκετά, ωστόσο να μην ξεχνάμε ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου αρχίζουν οι απογευματινές μπόρες.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα είναι μια ανοιξιάτικη μέρα. Ο ήλιος θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα στα βόρεια, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της Θεσσαλίας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η μόνη διαφορά που περιμένουμε στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, είναι λίγες αραιές νεφώσεις στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο το πρωί που γρήγορα θα διαλυθούν και στα δυτικά πού από το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες αραιές όμως νεφώσεις. Ωστόσο και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τις μεσημβρινές ώρες περιμένουμε αραιή συννεφιά, αλλά η γενική εικόνα του καιρού το Σάββατο θα είναι καλή, με αρκετό ήλιο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει άνοδο, μικρή, τις επόμενες μέρες περιμένουμε να ζεστάνει περισσότερο. Θα προσεγγίσει λοιπόν στα βόρεια τους 13-16 βαθμούς, 14-16°C στα δυτικά, 16-17°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα κυμανθεί από 13 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου. Και νωρίς το πρωί παρά το γεγονός ότι και οι ελάχιστες περιμένουμε να ανέβουν λίγο, θα κάνει ψύχρα και σε ορισμένες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια, ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες θα δείξει και πάλι αρνητικές τιμές.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε πολύ ήπιες εντάσεις στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές και σε διάφορες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 2-3 μποφόρ, στο Αιγαίο 2-4 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται καλοκαιρία, με ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, και αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 7-16°C και οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 2-3 μποφόρ, βορειοδυτικοί που θα στραφούν σε νοτιάδες.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, ο ήλιος θα κυριαρχήσει και προς το μεσημέρι στα ορεινά της Χαλκιδικής θα συννεφιάσει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία από 4-14°C και οι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, βόρειοι και μετά το μεσημέρι και εδώ θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή θα συνεχιστεί το ανοιξιάτικο σκηνικό με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Κάποιες αραιές κατά βάση νεφώσεις φαίνονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια , με περισσότερο ήλιο νοτιότερα όπως βλέπεται και στο χάρτη. Και πάλι αυτές οι τοπικές νεφώσεις δεν θα χαλάσουν την ανοιξιάτικη αίσθηση της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας το μεσημέρι τους 19-20°C στα ηπειρωτικά και 16-17°C στο Αιγαίο, και θα μαλακώσει ο καιρός και το πρωί, καθώς και οι ελάχιστες θα ανέβουν λίγο ακόμα. Στο πεδίο των ανέμων, την Κυριακή, θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις οι άνεμοι, 3-4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί μέχρι 5.

Κλείνοντας, την Δευτέρα, για άλλη μια ημέρα περιμένουμε ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα ηπειρωτικά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως σε ορεινούς όγκους, με τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο της άνοιξης και στη συνέχεια θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα κυμανθεί κοντά στους 19-21 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές, με βόρειους ανέμους στα πελάγη 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024