Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων της Επιτροπής ζητά το ΜέΡΑ25

Κοροναϊός : Δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων της Επιτροπής ζητά το ΜέΡΑ25

To ΜέΡΑ 25 ζητά δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

«Επανέρχεται επείγον το αίτημα για πλήρη διαφάνεια και δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.

Προσθέτει ότι «η δημόσια κυνική εκφορά από μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο το 20% των ασθενών να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, επιβεβαιώνει τα χειρότερα σενάρια ότι η Επιτροπή λειτουργεί σαν πλυντήριο ξεπλύματος των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης, και όχι ο εισηγητής τους, όπως είναι το επίσημο αφήγημα».

Αλλιώς, σημειώνει το ΜέΡΑ 25, «θα πρέπει να δεχτούμε ότι επιστήμονες της Υγείας εργάζονται όχι με γνώμονα το συμφέρον του Ανθρώπου, αλλά του Χάρου».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, αν και δεν την κατονόμασε, είναι προφανές ότι αναφέρεται στην καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής, Βάνα Παπαευαγγέλου, και τα όσα είχε πει στην ενημέρωση της Παρασκευής στο Υπουργείο Υγείας.

Η ίδια, ωστόσο, νωρίτερα, είχε απαντήσει σε παρόμοιες αναφορές, που προήλθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας τα εξής:

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωσή μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτο γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται  διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει».

Η κυρία Παπαευαγγέλου προσέθεσε, μάλιστα, ότι «σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν, ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας, αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται».

Η δήλωση αυτή, ουσιαστικά, αποτελεί απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση «για εγκληματικές ευθύνες», με αφορμή την «κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ».

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024