Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μου είχες λείψει πάρα πολύ εγγονή μου που δεν σε έβλεπα»

«Μου είχες λείψει πάρα πολύ εγγονή μου που δεν σε έβλεπα»

Μια απλή κίνηση με μεγάλη σημασία έγινε στη Θήβα, κατόπιν πρωτοβουλίας δημάρχου

Είναι από τις ειδήσεις που περνάνε στα …ψιλά αφού διαβάζοντας την ελάχιστοι θα κατανοήσουν την μεγάλη σημασία της.

Στη δωρεά λοιπόν τεχνολογικού εξοπλισμού στο Γηροκομείο ΟΧΕΚ προχώρησε ο Δήμος Θηβαίων. Εν μέσω των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία και αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ηλικιωμένων να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους, έστω και από απόσταση, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ο Δήμος προσέφερε ως δωρεά στο Γηροκομείο ένα ολοκληρωμένο σετ εξοπλισμού Η/Υ που αποτελείται από οθόνη, πληκτρολόγιο, κεντρική μονάδα, κάμερα, ηχεία και ακουστικά.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν τις επισκέψεις στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στερώντας τους τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με τους στενούς συγγενείς και φίλους.

Η απώλεια της εγγύτητας και της φυσικής επαφής δημιουργούν ένα αίσθημα απομόνωσης, επηρεάζοντας την ψυχική υγεία των ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς παντογνώστης για να μπορεί να συνειδητοποιήσει πως αυτό που λείπει περισσότερο από τους παππούδες και τις γιαγιάδες δεν είναι ούτε οι βόλτες, ούτε τα ψώνια, ούτε οι συγκεντρώσεις για εκδρομές κτλ. Αυτό που έχει πληγώσει τις ψυχές τους βαθιά πολύ είναι η έλλειψη προσωπικής επαφής με παιδιά και εγγόνια. Άλλωστε και έναν άνθρωπο αν καταφέρεις τη ζωή του να ομορφύνεις απαλύνοντας του τον πόνο, έχεις κάνει το καθήκον σου απέναντι στη κοινωνία. Αυτό ακριβώς ο δήμαρχος Γιώργος Αναστασίου μάλλον το ενστερνίζεται και η δωρεά του στο γηροκομείο μπορεί να μην κόψει κορδέλα δημοσιότητας και να αυξήσει την δημοτικότητα του, όμως σίγουρα θα του προσφέρει πνευματική ικανοποίηση δεδομένου των χαμογελαστών προσώπων που αντίκρυσε κατά τη διάρκεια εγκατάστασης του συστήματος στο γηροκομείο. Αυτό τελικά δεν ήταν και το ζητούμενο;

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024