Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μια ξενάγηση στο ξενοδοχείο Le Sirenuse στο Ποζιτάνο

Μια ξενάγηση στο ξενοδοχείο Le Sirenuse στο Ποζιτάνο

Μεταξύ των θρυλικών ξενοδοχείων στην Ιταλία, το Le Sirenuse άνοιξε τις πόρτες του το 1951 στο Ποζιτάνο.

Μεταξύ των θρυλικών ξενοδοχείων στην Ιταλία, το Le Sirenuse άνοιξε τις πόρτες του το 1951 στο Ποζιτάνο.


Χτισμένο κάτω από την επίβλεψη της οικογένειας Sersale, το κτίριο, το οποίο ήταν οικογενειακό καλοκαιρινό σπίτι, έχει μετατραπεί σε ένα όμορφο οικείο ξενοδοχείο με εκπληκτική θέα.

Μέσα στα πέτρινα τείχη μιας βίλας από τον δέκατο όγδοο αιώνα, οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε 58 δωμάτια και σουίτες, στα χρώματα του μπλε, διακοσμημένα με κεραμικά πλακάκια από ντόπιους τεχνίτες (συμπεριλαμβανομένου του Fornace De Martino) και έπιπλα από σκούρο ξύλο και χρυσό. Ενώ στο ισόγειο, τα σαλόνια είναι διακοσμημένα με κίτρινες καρέκλες στο χρώμα του κίτρου και διάστικτα με φυτά που σκαρφαλώνουν στις καμάρες.

Οι ιδιοκτήτες, που είναι σπουδαίοι λάτρεις της τέχνης, έχουν εγκαταστήσει όλα αυτά τα χρόνια μια σειρά από έργα τέχνης από την ιδιωτική τους συλλογή. Το ξενοδοχείο προσφέρει, από το 2015, ένα σύγχρονο πρόγραμμα τέχνης, με επικεφαλής την Carla και τον Antonio Sersale σε συνεργασία με τη Βρετανίδα επιμελήτρια Silka Rittson-Thomas. Με τίτλο «Καλλιτέχνες στη Le Sirenuse», κάθε χρόνο το πρόγραμμα καλεί έναν καλλιτέχνη να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης σε διάλογο με την ατμόσφαιρα και το πνεύμα αυτού του φανταστικού προορισμού. Μεταξύ των συμμετεχόντων οι Rita Ackermann, Caragh Thuring, Matt Connors, Alex Israel, Stanley Whitney και Martin Creed.

Πιστό στο αρχικό του DNA, αλλά προσπαθώντας πάντα να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό του, το κτίριο από τότε έχει υποστεί μια σειρά σημαντικών αλλαγών, χωρίς ποτέ να αλλοιώσει τα μοναδικά και παραδοσιακά του στοιχεία.


Μέσα το εστιατόριο και τα τρία μπαρ, εστιάζουν στις ιταλικές συνταγές και προϊόντα. Εν τω μεταξύ, το κατάστημα επεκτείνει συνεχώς τη θερινή του συλλογή και τη σειρά διακοσμητικών αντικειμένων που έχουν σχεδιαστεί για το σπίτι σας.

Τέλος, εδώ μπορείτε να απολάυσετε την θέα που εκτείνεται από τον εμβληματικό τρούλο της τοπικής εκκλησίας και τα πολύχρωμα σπίτια που κρεμιούνται στον βράχο, μέχρι τη Μεσόγειο και τα νησιά Li Galli, από τα οποία το ξενοδοχείο παίρνει το όνομά του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024